Φόρμα αναζήτησης

Βελουτέ σούπα με λαχανικά και αρωματικά

Υλικά:

4 πατάτες

4 καρότα

1 κομμάτι κόκκινη κολοκύθα (προαιρετικά)

2 ντομάτες

1 κρεμμύδι

φύλλα σέλινου

φύλλα κόλιανδρου

3 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι

100 γρ. άσπρα μανιτάρια

1 σφηνάκι κόκκινο κρασί

1 κύβο λαχανικών 

½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος

Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

Εκτέλεση:

1. Πλένουμε τα λαχανικά και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια.

2. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λάδι. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το αφήνουμε να τσιγαριστεί.

3. Ακολούθως ρίχνουμε τα λαχανικά, τα ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί.

4. Προσθέτουμε νερό μέχρι τη μέση της κατσαρόλας και ρίχνουμε τον κύβο, αλάτι και πιπέρι και ρίγανη.

5. Αφήνουμε τα λαχανικά να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν.

6. Στη συνέχεια τα πολτοποιούμε μαζί με το ζουμί και αφήνουμε τη σούπα να βράσει για 2 λεπτά ώστε να γίνει ένα μείγμα.

7. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε.

8. Μπορείτε να την απολαύσετε με κρουτόνια.

Η συνταγή ανήκει στην Αιμιλία Περικεττάλλα

Καλή επιτυχία