Φόρμα αναζήτησης

Κοτόπουλο στο φούρνο με μέλι και μουστάρδα

Υλικά

500 γρ. πατάτες, κομμένες σε χοντρές φέτες
1 ματσάκι θυμάρι φρέσκο
12 σκελίδες σκόρδου ολόκληρες
50 γρ. μέλι
50 γρ. μουστάρδα
300ml χυμό πορτοκαλιού φρέσκο
30ml χυμό λεμονιού φρέσκο
20ml ελαιόλαδο
2-3 φέτες λεμονιού
Αλάτι, πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση 

1. Αναµείξτε καλά µε ένα κουτάλι σε ένα µικρό µπολ το µέλι, τη µουστάρδα και 40ml από το χυµό πορτοκαλιού. Αλατοπιπερώστε το κοτόπουλο Νιτσιάκος και αλείψτε το καλά από όλες τις πλευρές µε το µείγµα του µελιού.

2. Πλύνετε καλά τις πατάτες και κόψτε τις σε χοντρές φέτες. Αραδιάστε τις σε ένα µεσαίο ταψί µαζί µε το θυµάρι και τοποθετήστε από πάνω το κοτόπουλο. Προσθέστε τις σκελίδες του σκόρδου ολόκληρες και τις φέτες λεµονιού. Περιχύστε µε το χυµό λεµονιού, τον υπόλοιπο χυµό πορτοκαλιού και το ελαιόλαδο και ψήστε στη µεσαία σχάρα προθερµασµένου φούρνου στους 180 °C για 45΄-50΄ στον αέρα.

3. Αποσύρετε από το φούρνο και βγάλτε τις σκελίδες του σκόρδου από το ταψί. Κόψτε το κοτόπουλο σε µερίδες, µοιράστε το σε πιάτα µε τις πατάτες και σερβίρετε.

Καλή επιτυχία

Η συνταγή ανήκει στην κ. Γιώτα Μιχαήλ

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν.