Φόρμα αναζήτησης

Χριστουγεννιάτικη σαλάτα με προσούτο και ρόδι

Υλικά

1 μαρούλι

1/2 σγουρό μαρούλι

1 δέσμη ρόκα baby

2 μέτρια καρότα

10 τοματίνια κομμένα στη μέση

3 φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες 

3/4 φλ.τσ. καρύδια χοντροκομμένα

6 μπάλες μοτσαρέλας

10 φέτες προσούτο 

σπόροι από ένα μέτριο ρόδι

Για το ντρέσινγκ:

4 κ.σ. ελαιόλαδο

χυμό από ένα λεμόνι

2 κ.σ. κρέμα βαλσάμικο 

αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση
1. Χτυπάμε καλά τα υλικά του ντρέσινγκ. Κόβουμε όλα τα λαχανικά, περνάμε τα καρότα στον τρίφτη και τα ανακατεύουμε όλα καλά με το μισό ντρέσινγ.

2. Τοποθετούμε επάνω τις φέτες του προσούτο, τυλιγμένες σε φωλιές, τα μπαλάκια της μοτσαρέλας και το υπόλοιπο ρόδι και τα καρύδια. Περιχύνουμε με το υπόλοιπο ντρέσινγκ και σερβίρουμε αμέσως.

Καλή επιτυχία

Η συνταγή ανήκει στην κ. Αιμιλία Περικεττάλλα