Φόρμα αναζήτησης

Αρωματική μαρμελάδα πορτοκάλι…

Υλικά:

πορτοκάλια

ζάχαρη

1 βανίλια

χυμό από δύο λεμόνια 

Εκτέλεση

 

1. Πλένουμε καλά τα πορτοκάλια και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό, να τα καλύπτει και βράζουμε για δέκα λεπτά.

2. Αδειάζουμε το νερό αυτό και γεμίζουμε την κατσαρόλα πάλι με ζεστό νερό. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία άλλες 2 φορές.

3. Με αυτόν τον τρόπο ξεπικρίζουμε τη φλούδα τους. Μετά την τέταρτη φορά, σουρώνουμε τα φρούτα και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

4. Τα κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε τα κουκούτσια. Πολτοποιούμε στο μπλέντερ. Βάζουμε τον πολτό πάλι στην άδεια κατσαρόλα και προσθέτουμε τη ζάχαρη.

5. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 30 λεπτά, ανακατεύοντας. Τα τελευταία 2 – 3 λεπτά βρασίματος ρίχνουμε και τον χυμό λεμονιού.

6. Μόλις πήξει η μαρμελάδα, αποσύρουμε από τη φωτιά.

7. Αφού κρυώσει την αποθηκεύουμε σε αποστειρωμένα βαζάκια και τη φυλάμε στο ψυγείο ή σε δροσερό μέρος.

Καλή επιτυχία

Η συνταγή ανήκει στην Αιμιλία Περικεττάλλα.