Φόρμα αναζήτησης

Αναρόκρεμα χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη για διαβητικούς

Υλικά        

10-15 φύλλα μπακλαβά
750 γραμμάρια αναρή (μυζήθρα/ανθότυρο)*
½ λίτρο κρέμα γάλακτος με φυτικό λίπος (MEGLE κατά προτίμηση)
4 κουταλιές στέβια 1:3
¾ φλυντζανάκι του καφέ ροδόσταγμα
1 κουταλάκι κανέλλα Κεϋλάνης
Μέλι και καρύδια για το σερβίρισμα
 

Εκτέλεση  

1. Βάζουμε τα φύλλα μπακλαβά σε ένα ταψί και τα απλώνουμε.

2. Τα ψήνουμε σε φούρνο αέρα μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Αν χρειαστεί τα γυρνάμε και από την άλλη.
 
3. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.

4. Κόβουμε την αναρή σε μικρά κομμάτια και τη λιώνουμε με ένα πιρούνι.

5. Κτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με τη στέβια.

6. Όταν αρχίσει να πήζει η κρέμα μας, προσθέτουμε όλα τα άλλα υλικά (αναρή, κανέλλα, ροδόσταγμα) και αναμιγνύουμε καλά.
 

Σερβίρισμα

1. Σε ένα μεγάλο πυρέξ σπάζουμε τα μισά φύλλα και τα απλώνουμε καλά.

2. Απλώνουμε σιγά σιγά το μείγμα αναρής (προσέχουμε να μη μετακινηθούν τα φύλλα μπακλαβά) – Κάνουμε δύο στρώσεις με αναρή και φύλλα μπακλαβά ή/και περισσότερες αν θέλουμε.

3. Σπάζουμε και τα υπόλοιπα φύλλα πάνω από το μείγμα αναρής.

4. Βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει (ξεσκέπαστη καλύτερα για να μείνουν τα φύλλα τραγανά).

5. Πριν σερβίρουμε ρίχνουμε πάνω από τα φύλλα μέλι και καρύδια.

 

*το γευστικό αποτέλεσμα είναι ακόμη πιο ωραίο αν χρησιμοποιήσετε σπιτική αναρή, διαφορετικά χρησιμοποιήστε αναρή που μπορείτε να βρείτε σε υπεραγορές.   

Η συνταγή ανήκει στον κ. Γιάννη Νεοφύτου

Καλή επιτυχία.