Ο σολομός αποτελεί μια εξαιρετικά νόστιμη τροφή με καρδιοπροστατευτική δράση, που αξίζει κανείς να δοκιμάσει και να εντάξει στις διατροφικές του επιλογές.
Παραδοσιακό φαγητό της κουζίνας των Σκανδιναβών και των Ρώσων και καπνιστή λιχουδιά για τους Σκωτσέζους, ο σολομός ξεπερνά τα τοπικά σύνορα και κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος στα τραπέζια πολλών χωρών ως ένα ιδιαίτερο έδεσμα.
Ο σολομός έχει μεγάλη διατροφική αξία και ευεργετικές ιδιότητες για το δέρμα, το ανοσοποιητικό, την καρδιά και τον εγκέφαλο.
Αποτελεί μία από τις καλύτερες πηγές των πολύτιμων για τον οργανισμό ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, τα οποία δημιουργούν μια φυσική ασπίδα προστασίας έναντι των εκφυλιστικών νοσημάτων.
Επιλέξτε και βάλτε τον στο.. καλάθι των αγορών σας από τις Ψαραγορές Blue Island και ακολουθήστε την πιο κάτω συνταγή ιδανική για τους μήνες του καλοκαιριού!
Υλικά
2 φιλέτα Σολομού 250 γρ (ψιλοκομμένα) από τις Ψαραγορές Blue Island | |
2 Κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα | |
1/2 σφηνάκι Ούζο | |
1 Αυγό | |
2 κ.σ Φρυγανιά αλεσμένη | |
1 κ.γ Άνηθο ψιλοκομμένο | |
1 κ.σ Ελαιόλαδο | |
Θαλασσινό Αλάτι | |
Μαύρο Πιπέρι αλεσμένο | |
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ |
|
4 φύλλα Μαρούλι | |
1 Ντομάτα | |
Μικρά ψωμάκια | |
Γλυκοπικάντικη σάλτσα |
Προμηθευόμαστε φρέσκα φιλέτα Σολομού χωρίς δέρμα από τις Ψαραγορές Blue Island.
Σε ένα μπολ βάζουμε το σολομό, τα κρεμμυδάκια, το ούζο, το αυγό, την φρυγανιά, τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά και σχηματίζουμε μικρά μπιφτεκάκια των 50 γραμμαρίων περίπου το κάθε ένα. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε 1 κ.σ ελαιόλαδο και ψήνουμε 3 λεπτά περίπου από κάθε μεριά.
Σερβίρουμε πάνω σε ψωμάκι με μαρούλι, ντομάτα και γλυκοπικάντικη σάλτσα.
του Σεφ Νοελ Χρίστος Bassil