Είναι γνωστό πως τα τρόφιμα που έχουμε στην κατάψυξη, τα ξεπαγώνουμε πριν τα χρησιμοποιήσουμε. Όπως και τις μπριζόλες τις οποίες φροντίζουμε να βγάζουμε από την κατάψυξη το προηγούμενο βράδυ και να τις βάζουμε στη συντήρηση για να αποψυχθούν μέχρι να τις μαγειρέψουμε.
Ωστόσο, σύμφωνα με τον αρθρογράφο του Cook Illustrated, Dan Souza, αλλά και την ερευνητική ομάδα Test Kitchen, αυτό που κάνουμε είναι λάθος. Αν λοιπόν δοκιμάσετε να τις μαγειρέψετε χωρίς να τις ξεπαγώσετε προηγουμένως, θα καταλάβετε τεράστια διαφορά στη γεύση αλλά και στην εμφάνιση.
Οι παγωμένες μπριζόλες, όπως εξηγεί, μπορεί να αργούν σε χρόνο μαγειρέματος, όμως, κρατάνε τα υγρά, γίνονται πιο μαλακές και είναι πιο γευστικές.
Δείτε πώς μπορείτε να τις μαγειρέψετε χωρίς να τις ξεπαγώσετε:
Βγάζετε τις μπριζόλες από την κατάψυξη και τις βάζετε σε ελαιόλαδο στο τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία, που έχει κάψει πρώτα.
Προσθέτετε τα μπαχαρικά που θέλετε και μετά από 1,5 λεπτό τις γυρίζετε από την άλλη πλευρά.
Μετά από άλλο 1,5 λεπτό τις βγάζετε και τις τοποθετείτε σε ένα ταψί στον φούρνο όπου θα τις ψήσετε στους 200 βαθμούς για 20 με 30 λεπτά (ανάλογα με το πόσο καλά ψημένες τις θέλετε).
Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.