Μπορεί να ακούγεται (και να είναι) λαχταριστό, αλλά συχνά το αποφεύγουμε για δύο λόγους: Το τηγάνισμα και τις θερμίδες. Και δυστυχώς το ένα φέρνει το άλλο.
Το τηγάνισμα γενικώς αλλά και ειδικά του μπέικον μπορεί να γίνει ταλαιπωρία. Το λάδι πετάγεται παντού και η κουζίνα μας γίνεται χάλια. Έτσι, αποφασίσαμε να ψάξουμε στο Διαδίκτυο για τρικ που θα σώσουν την κατάσταση. Και βρήκαμε το καλύτερο στο Purewow.
Με ένα απλό hack θα έχεις δύο σε ένα: Και δεν θα πιτσιλίσεις όλη την κουζίνα και το μπέικον θα είναι πιο υγιεινό.
Το μόνο που θα χρειαστείς είναι ένα υλικό: Το νερό. Αυτό που έχεις να κάνεις είναι πολύ απλό. Ρίξε στο τηγάνι αρκετό νερό ώστε να βυθιστούν οι φέτες από το μπέικον. Στη συνέχεια, ανέβασε την φωτιά στο δυνατό. Όταν το νερό αρχίσει να βγάζει, χαμηλωσέ την στο μεσαίο.
Το νερό θα εξατμιστεί, δίνοντάς μας ένα ζουμερό αλλά όχι βρεγμένο και εύθραυστο αποτέλεσμα. Ούτε λάδι θα χρειαστείς, ούτε θα φοβάσαι μήπως καείς από ιπτάμενες σταγόνες. Άσε που η κουζίνα σου θα είναι πεντακάθαρη.
Γιατί, όμως, δουλεύει αυτό; Το νερό που σιγοβράζει κρατά τη θερμοκρασία χαμηλά και το κρέας διατηρεί την τρυφερότητά του. Όταν το νερό έχει βράσει, είναι λιγότερο πιθανό να κάψεις το μπέικον ενώ το λίπος δεν θα πεταχτεί.
Έτσι, έχεις το τέλειο αποτέλεσμα! Πουθενά λαδιές και πιο υγιεινό μπέικον.
Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.