Υλικά:
10 μέτρια καλαμάρια
2 δέσμες σπανάκι
2 κόκκινες πιπεριές
λίγο μαϊντανό
1 κίτρινη πιπεριά
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
ξύσμα και χυμό ενός λεμονιού
2 -3 κουταλιές λευκό κρασί
αλάτι, πιπέρι
ρίγανη
ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Πλένουμε καλά τα καλαμάρια και τα βάζουμε για λίγο σε κρύο νερό με αλάτι και μισό λεμόνι. (Ζητάμε από την ψαραγορά να τα καθαρίσουν).
2. Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά μας. Ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο σε τηγάνι και σοτάρουμε τις πιπεριές, το σπανάκι και τα κρεμμυδάκια. Ανακατεύουμε, αλατοπιπερόνουμε και σβήνουμε με κρασί.
3. Σε ένα πυρέξ φούρνου που κλείνει βάζουμε ελαιόλαδο. Σκουπίζουμε τα καλαμάρια, τα γεμίζουμε με το μίγμα των λαχανικών και τα τοποθετούμε στο σκεύος.
4. Τα περιχύνουμε με τον χυμό του λεμονιού, το ξύσμα και τη ρίγανη και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 -35 λεπτά. Στη συνέχεια βγάζουμε το καπάκι και ψήνουμε για 12 λεπτά ακόμη.
Η συνταγή ανήκει στην κ. Αιμιλία Περικεττάλλα
Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.