Υλικα:
4 αυγά
1 ποτήρι ζάχαρη
1 φακελάκι βανίλιας
τρίμμα πορτοκαλιού
115 γρ βούτυρο λιωμένο - να μην καίει
240 ml γάλα, σε θερμοκρασία δωματίου
2 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 1/2 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
30 γρ. κακάο
Για τη σως:
500 ml γάλα
300 γρ κουβερτούρα ψιλοκομμένη
Εκτέλεση:
1. Σε ένα μπολ χτυπάμε με το μίξερ τα αυγά. Προσθέτουμε τη ζάχαρη ανακατεύοντας καλά.
2. Προσθέτουμε τη βανίλια, το τρίμμα πορτοκαλιού, το λιωμένο βούτυρο, ανακατεύουμε και προσθέτουμε και το γάλα.
3. Αφού αναμείξουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το κακάο, τα προσθέτουμε σταδιακά στο μπολ.
4. Προετοιμάζουμε το ταψί ή το πυρέξ με βούτυρο και κοσκινισμένο κακάο και ρίχνουμε το μείγμα.
5. Ψήνουμε στο φούρνο στους 180*C, για 50 λεπτά.
6. Το βγάζουμε από το φούρνο, κόβω σε κομμάτια και με ένα ξυλάκι το τρυπάμε με μια οδοντογλυφίδα σε πολλά σημεία.
7. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε καλά το γάλα, το ρίχνουμε στην κουβερτούρα αφήνουμε 2 λεπτά να ζεσταθούν τα υλικά και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί.
8. Το ρίχνουμε στο ταψί (ζεστά και η πίτα και το υγρό σοκολάτας) φροντίζοντας να αφήνουμε να απορροφηθεί. Ξανακόβουμε τα κομμάτια και σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία
Η συνταγή ανήκει στη Μαρία Δημητρίου