Στις 25 Μαρτίου συνηθίζεται το μενού να έχει βάση το ψάρι και τα θαλασσινά. Μπορείτε να συμπεριλάβετε και αυτή την ωραία συνταγή για στιφάδο
Υλικά
1 ½ κιλό χταπόδι (ζητήστε από την ψαραγορά να σας το καθαρίσουν)
8 μέτρια ξερά κρεμμύδια
2 κουταλιές χυμό ντομάτας
1/2 φλ. ελαιόλαδο
1/2 φλ. ξίδι βαλσαμικό
1/2 φλ. λευκό κρασί
2 φύλλα δάφνης
1 κ.σ. μέλι
σκόρδο σε σκόνη
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Πλένουμε και στραγγίζουμε καλά το χταπόδι και το κόβουμε σε κομμάτια.
2. Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε ροδέλες ή τα χαράσσουμε και τα αφήνουμε ολόκληρα.
3. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε τα κρεμμύδια.
4. Αφήνουνε τα κρεμμύδια για 10 λεπτά, ανακατεύοντας, μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα, να μαλακώσουν.
5. Βάζουμε το χταπόδι στην κατσαρόλα. Δυναμώνουμε τη φωτιά και σοτάρουμε για 5-7 λεπτά ανακατεύοντας.
6. Όταν το χταπόδι αλλάξει χρώμα προσθέτουμε το βαλσαμικό και το κρασί.
7. Προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας, τη δάφνη, το πιπέρι και το σκόδρο.
8. Χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε το χταπόδι για περίπου 1 ώρα.
*Το χταπόδι θα κατεβάσει υγρά και θα γεμίσει ζουμί η κατσαρόλα. Με το βράσιμο η σάλτσα θα πυκνώσει και θα δέσει.
Η συνταγή ανήκει στην κ. Αιμιλία Περικεττάλλα.Καλή επιτυχία
Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.