Υλικά:
1 πακέτο πέννες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
200 γρ μπρόκολο, το κοτσάνι κομμένο σε κομματάκια και το πάνω μέρος κομμένο στη μέση
1 κύβο λαχανικών
1 κουταλάκι μουστάρδα
200 γρ. κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές φέτα
2 κουταλιές παρμεζάνα
2 κουταλιές cheddar
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
½ κουταλάκι ρίγανη
Εκτέλεση:
1. Σε μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό ρίξτε τις πέννες, το κρεμμύδι και το μπρόκολο για περίπου 15 λεπτά.
2. Κρατήστε περίπου μισό λίτρο νερό από την κατσαρόλα και στραγγίξτε τα μακαρόνια και τα λαχανικά. Επιστρέψτε το νερό στην κατσαρόλα και προσθέστε τον κύβο λαχανικών. Ανακατεύοντας ρίξτε τη μουστάρδα και την κρέμα γάλακτος. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι και αφήστε το να κοχλάσει.
3. Ρίξτε μέσα στην κατσαρόλα τα ζυμαρικά, τα λαχανικά και το μισό τυρί και ανακατέψτε καλά μέχρι να λιώσει το τυρί. Ρίξτε το μαϊντανό και ανακατέψτε. Προθερμάνετε το γκριλ για περίπου 3 λεπτά. Βάλτε τα μακαρόνια με τα λαχανικά σε ξέβαθο πυρίμαχο σκέυος.
4. Σε ένα μπολ, ανακατέψτε μαζί τα τυριά και τη ρίγανη και ρίξτε τα πάνω από τα μακαρόνια. Βάλτε το σκεύος στο φούρνο για 5 λεπτά μέχρι να κάνει κρούστα το τυρί. Βγάλτε το σκέυος απ' το φούρνο και αφήστε το για 5 λεπτά πριν σερβίρετε.
Η συνταγή ανήκει στην Άννα Κλεοβούλου
Καλή επιτυχία