Υπάρχουν λοιπόν και οι τροφές που δεν πρέπει ποτέ να ξαναζεστάνεις στο φούρνο.
Μανιτάρια: Οι ειδικοί αναφέρουν πως τα μανιτάρια πρέπει να τα καταναλώνουμε αμέσως μετά το μαγείρεμα. Λόγω των πρωτεϊνών δεν πρέπει να τα βάλουμε για δεύτερη φορά σε φούρνο απλά να τα διατηρήσουμε για μερικές ώρες σε θερμοκρασία δωματίου. Αυτό βέβαια ισχύει και για τα φαγητά που περιέχουν μανιτάρια.
Πατάτες: Οι πατάτες αν δεν καταναλωθούν αμέσως μετά το μαγείρεμα πρέπει να μπουν στο ψυγείο καθώς υπάρχει κίνδυνος να δημιουργηθούν κάποια μικρόβια εν ονόματι βοτυλικό κλωστηρίδιο. Το μικρόβιο αυτό μπορεί να προκαλέσει δηλητηρίαση για αυτό ποτέ ξανά οι πατάτες για δεύτερη φορά στον φούρνο.
Σέλινο, σπανάκι και παντζάρια: Τα παντζάρια, το σπανάκι και το σέλινο περιέχουν νιτρικά άλατα τα οποία μετατρέπονται σε καρκινογόνα νιτρώδη αν τα ξαναζεστάνουμε. Καλύτερα λοιπόν να τα καταναλώσεις κρύα. Αν πάλι υπάρχουν σαν υλικά μέσα σε σούπα, αφαίρεσέ τα και ζέστανέ την μόνη της.
Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.