Υλικά:
4 μεγάλες στρογγυλές μελιτζάνες (φλάσκες), πλυμένες και στεγνές
1-1½ φλ. ελαιόλαδο
2 φλιτζ. φρέσκια ντομάτα ζεστή
1 μοτσαρέλα κομμένη σε κύβους
1 πακέτο κοντά μακαρόνια της επιλογής μας
1½ φλ. παρμεζάνα φρεσκοτριμμένη
φύλλα βασιλικού κομμένα σε λωρίδες
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
1. Ετοιμάζουμε τις μελιτζάνες: Κόβουμε το καπάκι από τις μελιτζάνες στα 3-4 εκατ. περίπου από το πάνω μέρος. Τις αδειάζουμε με κουτάλι προσεκτικά για να μην τις τρυπήσουμε.
2. Βάζουμε το λάδι σε βαθύ σχετικά τηγάνι να ζεσταθεί καλά και προσθέτουμε τις στεγνές μελιτζάνες με τα καπάκια τους. Τηγανίζουμε τις μελιτζάνες (μέτρια προς δυνατή φωτιά) γυρίζοντάς τις απ' όλες τις πλευρές. Χρησιμοποιούμε λαβίδα για τα γυρίσματα, ώστε καθώς μαλακώνουν να μην "σπάσουν". Βγάζουμε τις μελιτζάνες σε χάρτινη πετσέτα, να στραγγίσουν και προσθέτουμε στο εσωτερικό λίγο αλάτι και πιπέρι.
3. Ετοιμάζετε τα ζυμαρικά: Τα βράζετε σε πολύ αλατισμένο νερό al dente σύμφωνα με τον χρόνο του πακέτου μείον ½ λεπτό. Τα σουρώνετε και προσθέτετε τη ζεστή σάλτσα ντομάτας, την μοτσαρέλα, τον κομμένο βασιλικό και τη μισή παρμεζάνα. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και γεμίζουμε με το μείγμα τις μελιτζάνες. Προσθέτουμε από ένα φύλλο βασιλικού και αν μας αρέσει τοποθετούμε σε κάθε μελιτζάνα το καπάκι της.
Η συνταγή ανήκει στην Αγγέλα Βασιλείου
Καλή επιτυχία!