Υλικά:
4 φύλλα κρούστας
300 γρ. χαλλούμι
3 κουτ. σούπας βούτυρο, λιωμένο
1 αυγό
3 κουτ. γλυκού σουσάμι (άσπρο και μαύρο)
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
3 κουτ. σούπας μέλι
φύλλα βασιλικού
Εκτέλεση:
1. Αν το χαλλούμι μας είναι αλμυρό το πλένουμε και το βάζετε σε απορροφητικό χαρτί για να μην έχει καθόλου υγρά και τα βγάλει.
2. Κόβουμε το χαλλούμι σε τέσσερις φέτες κατά μήκος.
3. Διπλώνουμε το φύλλο στη μέση και τοποθετούμε το χαλλούμι στο κέντρο.
4. Αλείφουμε περιμετρικά το φύλλο με το αυγό και τυλίγουμε σε σχήμα στενόμακρου φακέλου.
5. Εν τω μεταξύ, καβουρδίζουμε το σουσάμι.
6. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τηγανίζουμε και από τις δυο πλευρές μέχρι να ροδίσει το φύλλο. Το σερβίρουμε ζεστό με μέλι και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Η συνταγή ανήκει στη Βασιλική Θεοδώρου
Καλή επιτυχία!
Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.