Υλικά:
250 γραμμάρια τυρί μασκαρπόνε
1/4 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
2 αυγά χωρισμένα σε κρόκους και ασπράδια
3 κουταλάκια του καφέ διαλυμένο σε 1 φλιτζάνι νερό
2 κουταλιές της σούπας Baileys
12 μπισκότα σαβουαγιάρ
τριμμένη σοκολάτα ή κακάο
Εκτέλεση:
1. Στο κάδο μίξερ ρίχνουμε τα ασπράδια αυγών και τα χτυπάμε μέχρι να γίνει σφικτή μαρέγκα.
2. Βάζουμε τη μαρέγκα στο ψυγείο μέχρι να φτιάξουμε την κρέμα.
3. Για την κρέμα βάζουμε τους κρόκους μαζί με τη ζάχαρη στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές απαλό μείγμα.
4. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το τυρί μασκαρπόνε και ανακατεύουμε μαζί με το μείγμα αυγού μέχρι να έχουμε ένα απαλό μείγμα.
5. Βγάζουμε τη μαρέγκα από το ψυγείο, ρίχνουμε τη μισή ποσότητα στο μείγμα κρέμας, διπλώνουμε απαλά με μια σπάτουλα μέχρι να απορροφήσει η κρέμα τη μαρέγκα. Συνεχίζουμε με την υπόλοιπη μαρέγκα.
6. Τέλος, προσθέτουμε στο μείγμα το Baileys και ανακατεύουμε με τη σπάτουλα. Συγχρόνως, βουτάμε τα σαβουαγιάρ στο μείγμα καφέ με ζεστό και βάζουμε λίγα- λίγα μέσα στα ποτήρια για την πρώτη στρώση. Συμπληρώνετε με την κρέμα και σαβουαγιάρ εναλλάξ.
7. Πασπαλίζουμε με τριμμένη σοκολάτα ή κακάο και τα βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
Η συνταγή ανήκει στη Γεωργία Χριστοδούλου
Καλή επιτυχία