Δείτε πιο κάτω τι πρέπει να προσέξετε για ένα καλό μπέργκερ:
1. Μην γίνεσαι υπερβολικά δημιουργικός. Οι καλύτερες σος έχουν αντέξει στη δοκιμασία του χρόνου, χρησιμοποίησε αυτές. Βάλε κέτσαπ Heinz και μουστάρδα French's, ή μια καλή Dijon. Είναι γεύσεις που αρέσουν σε όλους, γιατί να προσπαθήσεις να τις αλλάξεις;.
2. Προσοχή στο πάχος. Ένα μπιφτέκι half pounder (230 γραμμάρια) είναι καλό. Ένα quarter pounder (115 γραμμάρια) είναι αποδεκτό.
3. Λιώσε το τυρί. Είναι έγκλημα να βάζεις κρύο τυρί στο μπέργκερ, χωρίς να το έχεις αφήσει να λιώσει πάνω από το μπιφτέκι. Επίσης το κλασικό τυρί του τοστ μπορεί να κουράσει. Δοκίμασε μπρι, μοτσαρέλα, μπλε τυρί... ανακάτεψε λίγο την τράπουλα.
4. Μην αποφεύγεις το λίπος. Χρειάζεσαι το λίπος στο μπιφτέκι για να είναι το μπέργκερ σου ζουμερό. Θα πρέπει να το ζουλάς, να τρέχουν ζουμιά και να γίνεσαι χάλια. Έτσι είναι το μπέργκερ από τη φύση του.
5. Με μέτρο τα υλικά. Το καλό μπέργκερ δεν χρειάζεται πολλά υλικά όταν το μπιφτέκι είναι όπως πρέπει. Πολλοί προσπαθούν να δώσουν γεύση γεμίζοντας το μπέργκερ με διαφορετικά υλικά. Προσωπικά θεωρώ ότι δεν χρειάζονται ούτε «πρασινάδες» μέσα στο μπέργκερ, καλύτερα να μπουν στο πλάι.
6. Ποτέ καλοψημένο. Το 90% των εστιατορίων παραψήνουν τα μπιφτέκια τους. Συχνά δεν είναι δικό τους το φταίξιμο, οι υγειονομικές υπηρεσίες «στραβώνουν» με οτιδήποτε λιγότερο από medium ψήσιμο, και συχνά απαιτούν καλοψημένα κρέατα. Μην κάνεις κι εσύ αυτό το λάθος.
7. Προσοχή στο ψωμί. Προτίμησε το κλασικό ψωμάκι με σουσάμι, αρκεί να είναι φρέσκο. Το μπριός που είναι της μόδας αφαιρεί από τη γεύση του κρέατος. Αυτό που απαγορεύεται δια ροπάλου είναι το ψωμί που δίνει την αίσθηση του μπαγιάτικου, κι ας μην είναι.