Υλικά:
3 φέτες καρπούζι, καθαρισμένο, χωρίς κουκούτσια και κομμένο σε κύβους ή όπως σας αρέσει
300 γρ. χαλλούμι ή φέτα, σε κομμάτια, ανάλογα πώς τα θέλουμε
1 κρεμμύδι
χυμός από 1 λεμόνι
3 κουταλιές της σούπας μαϊντανό
λίγα φύλλα δυόσμου
βασιλικό
4 κουταλιές της σούπας κρέμα βαλσάμικου
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
1. Αρχικά, μαρινάρουμε το κρεμμύδι για 10 λεπτά με τον χυμό του λεμονιού.
2. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το καρπούζι, τη φέτα ή το χαλλούμι, το κρεμμύδι, μαζί με τον χυμό και πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό, τον δυόσμο και τα λίγα φύλλα βασιλικού.
3. Σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη και αφήνουμε τη σαλάτα στο ψυγείο για 30 λεπτά να δέσουν οι γεύσεις.
4. Λίγο προτού σερβίρουμε περιχύνουμε με την κρέμα μπαλσάμικου και το ελαιόλαδο.
Η συνταγή ανήκει στην Ευτυχία Μιχαήλ (Έχει προσθέσει πινελιές σε μια συνταγή που έχει δοκιμάσει πέρυσι σε ένα ταξίδι της στην Ιθάκη)
Καλή επιτυχία
Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.