Φόρμα αναζήτησης

Σος μάνγκο και αβοκάντο, ιδανική για σαλάτες και ψάρια

Υλικά 

2 μάνγκο κομμένα σε κύβους

2 αβοκάντο κομμένα σε κύβους

1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο

λίγες σταγόνες λευκό ξίδι

χυμός από ένα λεμόνι

μαύρο πιπέρι -αλάτι

1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα

200 γρ. γιαούρτι

1 φλιτζάνι νερό

1 κουταλιά δυόσμο ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

1. Σοτάρετε το μάνγκο και το αβοκάντο για 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Προσθέτετε το πιπέρι, τον χυμό λεμονιού, ρίχνετε το νερό και αφήνετε το μείγμα να βράσει για 15-20 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το μάνγκο.

2. Στη συνέχεια αφήνετε τη σάλτσα να κρυώσει λίγο και χτυπάτε το μείγμα στο μπλέντερ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά.

3. Σερβίρετε τη σος κρύα. Ταιριάζει πολύ σε σαλάτες αλλά και σε ψάρια.

Η συνταγή ανήκει στη Μαρίνα Βασιλείου

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν.