Φόρμα αναζήτησης

Σος μάνγκο και αβοκάντο, ιδανική για σαλάτες και ψάρια

Υλικά 

2 μάνγκο κομμένα σε κύβους

2 αβοκάντο κομμένα σε κύβους

1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο

λίγες σταγόνες λευκό ξίδι

χυμός από ένα λεμόνι

μαύρο πιπέρι -αλάτι

1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα

200 γρ. γιαούρτι

1 φλιτζάνι νερό

1 κουταλιά δυόσμο ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

1. Σοτάρετε το μάνγκο και το αβοκάντο για 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Προσθέτετε το πιπέρι, τον χυμό λεμονιού, ρίχνετε το νερό και αφήνετε το μείγμα να βράσει για 15-20 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το μάνγκο.

2. Στη συνέχεια αφήνετε τη σάλτσα να κρυώσει λίγο και χτυπάτε το μείγμα στο μπλέντερ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά.

3. Σερβίρετε τη σος κρύα. Ταιριάζει πολύ σε σαλάτες αλλά και σε ψάρια.

Η συνταγή ανήκει στη Μαρίνα Βασιλείου