Φόρμα αναζήτησης

Σολομός στο γκριλ με σάλτσα λεμονιού και μάραθου

Υλικά
σολομός φρέσκος: 4 φέτες
ελαιόλαδο: 150ml και λίγο επιπλέον για το γαρνίρισμα
φινόκιο (βολβός): 1 κομμένος σε κυβάκια
σελινόριζα: 200 γρ. κομμένη σε κυβάκια
μάραθος (φύλλα): 2 κουταλιές της σούπας, ψιλοκομμένος
γλυκάνισο: 1/2 κουταλιά της σούπας, τριμμένο
κρεμμύδι ξερό: 1 ψιλοκομμένο
κρέμα γάλακτος: 250ml
χυμός λεμoνιού: 4 κουταλιές της σούπας
αλάτι: 1/2 κουταλιά της σούπας
πιπέρι: 1/4 κουταλιά του γλυκού
φετάκια λεμονιού: για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση συνταγής
Σε κατσαρόλα ρίχνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με το φινόκιο και τη σελινόριζα μέχρι να πάρουν ξανθό χρώμα και στη συνέχεια ρίχνετε το γλυκάνισο, το μισό μάραθο (φύλλα) και βράζετε για 15’.

Ακολούθως, στραγγίζετε τη σάλτσα και κρατάτε στην άκρη τα κυβάκια των λαχανικών. Ξαναβάζετε στην κατσαρόλα το ζωμό που φιλτράρατε και προσθέτετε την κρέμα γάλακτος, αλάτι, πιπέρι και το χυμό λεμονιού. Βράζετε για 3’ και διατηρείτε τη σάλτσα ζεστή.

Ψήνετε τις φέτες σολομού στη σχάρα (γκριλ), αφού προηγουμένως τις έχετε αλείψει με λάδι και αλατοπιπερώσει ελαφρά. Όταν το ψάρι ψηθεί, σερβίρετε τη σάλτσα σε 4 πιάτα και τοποθετείτε επάνω το σολομό. Ραντίζετε με μερικές σταγόνες ελαιόλαδο και γαρνίρετε με τα κυβάκια των λαχανικών και φετάκια λεμονιού.

icookgreek.com

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν.