Φόρμα αναζήτησης

Τα «τέρατα του χιονιού» που εμφανίζονται κάθε χειμώνα στην Ιαπωνία

H επαρχία της Yamagata βρίσκεται στη βόρεια Ιαπωνία. Οι άνθρωποι που ζουν εκεί ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο. Μαζί τους κάθε χειμώνα ζουν τέρατα... [...]

Read More...

H επαρχία της Yamagata βρίσκεται στη βόρεια Ιαπωνία. Οι άνθρωποι που ζουν εκεί ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο. Μαζί τους κάθε χειμώνα ζουν εκεί και μερικά… τέρατα.

Τα «τέρατα του χιονιού» όπως τα λένε εμφανίζονται κάθε χειμώνα στο Zao Onsen, το χιονοδρομικό κέντρο που μετατρέπεται σε πόλο έλξης τουριστών τους χειμερινούς μήνες. Βρίσκεται 800 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας και κάθε χειμώνα καλύπτεται από τόνους χιόνι.

Τα σταγονίδια νερού μου μεταφέρονται από τον άνεμο δημιουργούν ένα στρώμα πάγου στα κλαδιά των πολυάριθμων ελάτων, τα οποία όταν καλύπτονται από χιόνι, δημιουργούν την αίσθηση πανύψηλων πλασμάτων, που οι Ιάπωνες λένε «τέρατα του χιονιού».

Οι Ιάπωνες τα λένε juhyo, και σύμφωνα με το CNN, είναι ένα αποτέλεσμα των ειδικών καιρικών συνθηκών της περιοχής. Τα ψυχρά μέτωπα που προέρχονται από την Σιβηρία φτάνουν στην οροσειρά και συνθέτουν όλο το μυστήριο που προκύπτει από την θέα των «τεράτων».

Το φαινόμενο συμβαίνει και σε άλλες περιοχές της Ιαπωνίας, αλλά το Zao Onsen είναι το πιο προσβάσιμο από αυτά. Το ίδιο φαινόμενο παρατηρείται και στην Φινλανδία, στο Εθνικό Πάρκο Riisitunturi.

 

 

 

Send this to a friend