Φόρμα αναζήτησης

Μίκαελ Σουμάχερ: σήμερα κλείνει τα 50 – 5 χρόνια μετά το ατύχημα

Έχοντας γράψει το όνομα του με χρυσά γράμματα στην ιστορία της Formula 1 ο Μίκαελ Σουμάχερ συνέχιζε να ζει με την οικογένεια του μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Ο Γερμανός που ήταν λάτρης των χειμερινών σπορ απολάμβανε τις χριστουγεννιάτικες διακοπές του στις Γαλλικές Άλπεις και συγκεκριμένα στο θέρετρο του Μεριμπέλ.

Στις 29 Δεκεμβρίου του 2013 έμελλε να αλλάξει η ζωή του Γερμανού καθώς την ώρα που έκανε σκι έχασε τον έλεγχο, βγήκε εκτός πίστας και προσγειώθηκε άσχημα με το κεφάλι σε μία πέτρα. Λίγες ώρες μετά η εκπρόσωπος του, Σαμπίνε Κιμ ανακοίνωσε το ατυχές γεγονός λέγοντας: «Ο Σούμι βρέθηκε στο συγκεκριμένο σημείο καθώς ήθελε να βοηθήσει έναν φίλο του που έχασε την ισορροπία του και προσέκρουσε σε βράχο. Ο Σούμι πήρε ύψος και προσγειώθηκε άτσαλα με το κεφάλι του σε έναν άλλο βράχο. Έχει υποστεί σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.»

Όλοι πάγωσαν στο άκουσμα της είδησης νομίζοντας πως πρόκειται απλώς για μία καλοστημένη φάρσα. Από τότε μέχρι και σήμερα γράφονται καθημερινά ειδήσεις για την υγεία του που για άλλους έχει σημειώσει βελτίωση και για άλλους παραμένει ακόμα σε κρίσιμη κατάσταση.

Η οικογένεια του Μίκαελ Σουμάχερ με χθεσινή ανάρτησή της στο Facebook και με αφορμή τα πεντηκοστά γενέθλια του, ευχαριστεί τον κόσμο που όλο αυτό τον καιρό που ο πρωταθλητής της Formula 1 δίνει μάχη για τη ζωή του.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που θα γιορτάσουμε αύριο τα 50α γενέθλια του Μίκαελ μαζί σας και σας ευχαριστούμε από το βάθη της καρδιάς μας που μπορούμε να το κάνουμε μαζί», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η οικογένεια του Μίκαελ Σουμάχερ μία ημέρα πριν ο πρωταθλητής της Formula 1 κλείσει τα 50 του χρόνια.

Η οικογένεια Σουμάχερ κάνει ακόμα γνωστό πως το ίδρυμα Keep Fighting Foundation έχει δημιουργήσει ένα ψηφιακό μουσείο με όλες τις επιτυχίες του Σουμάχερ που θα κυκλοφορήσει αύριο στα γενέθλιά του, υπό τη μορφή εφαρμογής.

Μέσω της εφαρμογής οι φαν του πιλότου της Formula 1 θα μπορούν να «ξαναζήσουν» τις μεγάλες στιγμές του ενώ παράλληλα όπως γίνεται γνωστό θα μπορούν να επισκεφτούν και την έκθεση με την προσωπική του συλλογή στην Κολονία.

Η οικογένεια, ωστόσο, όπως κάνει από την αρχή του σοβαρού τραυματισμού του, δεν δίνει κάποια πληροφορία για την κατάσταση της υγείας του όμως διαβεβαιώνει για άλλη μια φορά πως βρίσκεται σε καλά χέρια και γίνεται ό, τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να βοηθηθεί.