Φόρμα αναζήτησης

Λούις Άρθουρ Τσαρλς: Τι σημαίνουν τα τρία ονόματα του νέου πρίγκιπα

Κατά κύριο λόγο οι βασιλικές οικογένειες χρησιμοποιούν ονόματα «καλών βασιλιάδων»,  έτσι δε θα δείτε πολλούς με το όνομα Richard για παράδειγμα στις μέρες μας.  Κάθε μέρος του ονόματος σ εένα νέο πρίγκιπα πρέπει να ακουμπά στη δυναστεία των Windsor και τις αξίες που ελπίζουν να αντιπροσωπεύσει.

Ο Louis Arthur Charles, ο πέμπτος σε σειρά διαδοχής στο βρετανικό θρόνο, το τρίτο παιδί του Ουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον, δεν αποτελεί εξαίρεση.

Τι σημαίνουν τα τρία ονόματά του;  Λούις είναι το μεσαίο όνομα του Πρίγκιπα Ουίλιαμ  και του Πρίγκιπα Κάρολου. Λουίς ονομαζόταν επίσης  ο θείος του πρίγκιπα Φίλιππου, ο Λόρδος Λουίς Όμπαμπατντεν, ο οποίος σκοτώθηκε το 1979 από τον ΙΡΑ. Ήταν γνωστό ότι υπήρξε στενή σχέση εμπιστοσύνης με πρίγκιπα όσο και με τη βασίλισσα και μάλιστα έπαιξε ρόλο στην πρώιμη σχέση τους.

Το δεύτερο όνομα, Άρθουρ, είναι ένα όνομα γεμάτο ιστορικό νόημα. Πρώτον, υπάρχει ο μυθικός βασιλιάς Άρθουρ του Κάμελοτ, ο αρχηγός ο οποίος, σύμφωνα με το θρύλο, υπερασπίστηκε την Αγγλία κατά των Σαξόνων εισβολέων πριν από χιλιάδες χρόνια. Είναι επίσης το μεσαίο όνομα του Πρίγκιπα Γουίλιαμ.

Το Τσαρλς, φυσικά, είναι το όνομα του παππού του μωρού, ο πρίγκιπας Κάρολος της Ουαλίας. Ο Κάρολος Β ‘ήταν ο πρώτος μονάρχης που κυβέρνησε την Αγγλία μετά την αποκατάσταση της μοναρχίας το 1660. Ήταν ένας πολύ αγαπημένος βασιλιάς, κερδίζοντας το ψευδώνυμο του «εύθυμου μονάρχη».