Φόρμα αναζήτησης

Κέικ με μέλι και πορτοκάλι, χωρίς ζάχαρη



Υλικά:
1 ποτήρι μέλι

3 ποτήρια αλεύρι

3 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ

3/4 ποτηριού γάλα

1/2 ποτηριού χυμό πορτοκάλι

3 αυγά

1 κουταλάκι βανίλια

ξύσμα από ένα πορτοκάλι

Εκτέλεση:
1. Σε μια κατσαρόλα, λιώνουμε το μέλι σε πολύ χαμηλή φωτιά.

2. Το αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το γάλα, τον χυμό, τα αυγά και ανακατεύουμε πολύ καλά.

3. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.

4. Ακολούθως, προσθέτουμε τη βανίλια, το ξύσμα πορτοκαλιού, ανακατεύουμε και τέλος, χτυπάμε το μείγμα με το μίξερ χειρός.

5. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς, τοποθετούμε το μείγμα σε μία βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και το ψήνουμε για περίπου 50 λεπτά. Ελέγχουμε αν είναι ψημένο μπήγοντας ένα μαχαίρι, αν βγει καθαρό το κέικ είναι έτοιμο.

Καλή επιτυχία.

Η συνταγή ανήκει στην Αιμιλία Περικεττάλλα.

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν.