Φόρμα αναζήτησης

Για ποιο λόγο η Ελισάβετ δεν φορά παντελόνι σε δημόσια εμφάνιση

Δεν είναι λίγες οι φορές, μάλιστα, που έχει παραβρεθεί σε επιδείξεις μόδας στο Λονδίνο. Τα ρούχα της γίνονται πάντα θέμα συζήτησης, τόσο για το χρώμα όσο και το σχέδιό τους. Την έχουμε συνηθίσει να φοράει ταγιέρ ή τουαλέτες, κυρίως σε επίσημες εκδηλώσεις ή δεξιώσεις. Υπάρχουν κάποια ρούχα που η βασίλισσα δεν φοράει σχεδόν ποτέ.

Συγκεκριμένα, υπάρχει ένα ρούχο που η βασίλισσα δεν βάζει ποτέ σε επίσημες εμφανίσεις της και δεν είναι άλλο από το παντελόνι. Ή μάλλον δεν το φορά σχεδόν ποτέ.

Η μία και μοναδική φορά που η Ελισάβετ φόρεσε παντελόνι σε επίσημα καθήκοντά της ήταν το 1970, κατά τη διάρκεια περιοδείας της με τον πρίγκιπα Φίλιππο στον Καναδά. Σχεδόν 50 χρόνια πριν.

Φόρεσε ένα ματ μεταξωτό παντελόνι του σχεδιαστή Ίαν Τόμας, σε μια προσπάθεια να εκμοντερνίσει το στιλ της. Από ό,τι φαίνεται, όμως, δεν της άρεσαν καθώς δεν φόρεσε ξανά από τότε. Τουλάχιστον σε επίσημες εμφανίσεις της.

Παντελόνι φορά, φυσικά, όταν κάνει ιππασία ενώ το 2006 φόρεσε ένα μαύρο παντελόνι καθώς έφευγε για κρουαζιέρα για να γιορτάσει τα 80ά της γενέθλια. Τα φορά στον ελεύθερο χρόνο της, για πρακτικούς λόγους, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.