Φόρμα αναζήτησης

Διαφήμιση ανδρικών παπουτσιών στη Βρετανία προκαλεί αντιδράσεις (vid)

Η βρετανική εταιρεία ανδρικών παπουτσιών, Goodwin Smith Shoes έχει προκαλέσει αντιδράσεις με τη νέα διαφημιστική της καμπάνια. [...]

Read More...

Μάλιστα, η καμπάνια αυτή απαγορεύτηκε από την Advertising Standards Authority (ASA) επειδή όπως αναφέρει χαρακτηριστικά έχει «σεξουαλικούς υπαινιγμούς και είναι υποτιμητικό προς τις γυναίκες, και ως εκ τούτου πιθανόν προσβλητικό».

Η διαφημιστική καμπάνια δείχνει γυναίκες να φοράνε μόνο τα εσώρουχά τους και άνδρες να είναι με τα κοστούμια τους. Η Goodwin Smith Shoes ανέφερε πως στόχος της διαφήμισης ήταν να δημιουργήσουν μια ανδρική φαντασίωση στην οποία οι άνδρες παρουσιάζονται με αυτοπεποίθηση και στυλ, και πως σε καμία περίπτωση η διαφήμιση «δεν είχε σκοπό να υποτιμήσει τις γυναίκες».

Οι σκηνές που θεωρήθηκαν προσβλητικές και σεξιστικές από την ASA  ήταν αυτή όπου μια τόπλες ξανθιά γυναίκα κρύβει το στήθος της κρατώντας ένα ζευγάρι ανδρικά παπούτσια και εμφανίζεται από κάτω η φράση «fancy a pair» (θα θέλατε ένα ζευγάρι;) και ένα στιγμιότυπο με μια γυναίκα που είναι πεσμένη στα τέσσερα, έχοντας τα παπούτσια στην πλάτη της.

Δείτε το βίντεο:

Send this to a friend