Το να φτιάξεις ένα φλιτζάνι τσάι είναι μια απλή διαδικασία εκ πρώτης όψεως. Υπάρχουν ωστόσο κάποια μυστικά που θα πρέπει να λάβεις υπόψη, καθώς κάποιες λανθασμένες κινήσεις αφαιρούν από τη γεύση και τη θρεπτική αξία του τσαγιού.
Βασικό λοιπόν λάθος είναι το βράσιμο του νερού μαζί με το βότανο ή να είναι καυτό το νερό που χρησιμοποιούν. Και στις δύο περιπτώσεις η υψηλή θερμοκρασία αλλοιώνει τα συστατικά του τσαγιού και καταστρέφει τις βιταμίνες και τα μέταλλα που περιέχει. Επιπλέον, τα φύλλα προσθέτουν πικρή γεύση.
Το ίδιο ισχύει και όταν το τσάι είναι σε φακελάκι. Το νερό κι εδώ δεν πρέπει να είναι καυτό για τους ίδιους λόγους. Λάθος κίνηση είναι να πιέζουν το φακελάκι στην εσωτερική πλευρά του φλιτζανιού, κάνοντας έτσι τη γεύση ακόμα πιο πικρή.
Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.