Το οινοποιείο «El Canal» έχει εξελιχθεί σε μια ακμάζουσα επιχείρηση στη Κούβα. Το κρασί είναι συνήθως αρωματισμένο με γκουάβα, κάρδαμο και τα τεύτλα. Ο Estevez ασχολείται με την παραγωγή οίνου εδώ και δεκαετίες.
Όπως σημειώνεται στο θέμα που ανέδειξε η Associated Press, ο Κουβανός οινοποιός χρησιμοποιεί τις πρώτες ύλες από το νησί που έδρασε το παγκόσμιο σύμβολο της επανάστασης, Τσε Γκεβάρα φωτογραφία του οποίου δεσπόζει στο χώρο. Πέρα από τα αρωματικά και τα φρούτα που χρησιμοποιεί στη ζύμωση, το ενδιαφέρον τόσο των ντόπιων όσο και των τουριστών κεντρίζουν τα δεκάδες προφυλακτικά που καλύπτουν τα στόμια των μποτιλιών. Τα προφυλακτικά φουσκώνουν καθώς το φρουτώδες μείγμα ζυμώνεται και παράγει αέρια. Όταν η ζύμωση ολοκληρωθεί, και άρα δεν υπάρχουν αέρια, τα προφυλακτικά ξεφουσκώνουν και πέφτουν: τότε το κρασί είναι έτοιμο για εμφιάλωση.
«Το να φοράς προφυλακτικά στα μπουκάλια, λειτουργεί όπως και όταν το φορά ένας άντρας», εξηγεί ο Estevez. «Ορθώνεται και όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία, ξεφουσκώνει», προσθέτει. Όπως συμπληρώνει, απαιτείται ένας μήνας με 45 ημέρες για να ολοκληρωθεί η ζύμωσε σε μια τέτοια κανάτα.
Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.