Θυμάστε τα πιο ντιζαϊνάτα κινητά που κυκλοφόρησαν ποτέ;

ΠΟΛΙΤΗΣ NEWS Δημοσιεύθηκε 2.3.2017
Θυμάστε τα πιο ντιζαϊνάτα κινητά που κυκλοφόρησαν ποτέ;
Ας θυμηθούμε τα κινητά τα πρώτα χρόνια της περασμένης δεκαετίας κι ας τα συγκρίνουμε με τα σημερινά smartphones που μοιάζουν όλα ίδια...

Σήμερα που όλα τα smartphones μοιάζουν ίδια και η επανάσταση στο ντιζάιν έχει να κάνει με τις στρογγυλεμένες ή μη άκρες και το περιθώριο γύρω από την οθόνη, δεν μπορούμε να μη θυμηθούμε τα πρώτα χρόνια της περασμένης δεκαετίας, όταν πολλές από τις νέες συσκευές έμοιαζαν με κάτι βγαλμένο από το «Star Trek».


Ιδιαίτερα την περίοδο 2002-05, η Nokia το είχε τερματίσει, κυκλοφορώντας το ένα πρωτοποριακό (από πλευράς ντιζάιν, πάντα) κινητό μετά το άλλο. Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς… Το κινητό-κραγιόν χωρίς πλήκτρα, το κινητό-παιχνιδομηχανή, το κινητό-βιντεοκάμερα που «έσπαγε» σαν τρανσφόρμερ; Motorola και Samsung επιχείρησαν να τη μιμηθούν, αλλά οι Φιλανδοί ήταν πολύ μπροστά.


Η επιστροφή του θρυλικού Nokia 3310 στο Mobile World Congress της Βαρκελώνης είναι μια καλή αφορμή να ταξιδέψουμε στα χρόνια που τα κινητά κέντριζαν το ενδιαφέρον με την εμφάνισή τους και όχι με την ταχύτητα του επεξεργαστή τους.


Ας δούμε μερικά από αυτά