Οι σύντροφοι που ποστάρουν φωτογραφίες τους σε όμορφες στιγμές ίσως...

ΠΟΛΙΤΗΣ NEWS Δημοσιεύθηκε 18.1.2017
Οι σύντροφοι που ποστάρουν φωτογραφίες τους σε όμορφες στιγμές ίσως...
Ποια δεν έχει ποστάρει φωτογραφία με τον καλό της στο Facebook, στο Instagram ή σε οποιοδήποτε άλλο social media; Σχεδόν καμία.

Ειδική σεξολόγος, ωστόσο, εξηγεί ότι κάτι τέτοιο, όταν γίνεται συστηματικά, ίσως φανερώνει και μια όχι και τόσο υγιής σχέση. «Μπορεί το ζευγάρι αυτό να μισούν ο ένας τον άλλον», λέει.


Η σεξολόγος Νίκι Γκολντστέιν μιλώντας στη Daily Mail εξηγεί: «Συχνά τα ζευγάρια που ποστάρουν τις φωτό ψάχνουν την επιβεβαίωση της σχέση τους από άλλους ανθρώπους στα social media. Τα likes και τα σχόλια μπορούν σε μια δεδομένη φάση κάποιας σχέσης να είνα πραγματικά πολύτιμα, μπορεί να γίνουν η κίνηση που θα τους κάνει να πάρουν τα πάνω τους. Καταλήγει δηλαδή το εν λόγω άτομο να επιζητά την επιβεβαίωσή της σχέσης του μέσα από το τι θα πουν οι άλλοι για τον σύντροφό του».


Η Γκολντστέιν, εξηγεί ωστόσο, ότι αυτό μπορεί και να είναι ένα σημάδι που δείχνει απλά ότι ο συγκεκριμένος σύντροφος έχει γίνει λίγο κτητικός με το ταίρι του.


Αξίζει να σημειωθεί ότι έρευνα του πανεπιστημίου Μπρούνελ κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι χρήστες των social media που δημοσίευαν συχνά φωτογραφίες με τον σύντροφό τους είχαν χαμηλή αυτοεκτίμηση.