Φόρμα αναζήτησης

Παγκόσμια Ημέρα Υγείας 2019: Με σύνθημα υγεία για όλους (vid)

Με σύνθημα “Υγεία για όλους” ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας μας υπενθυμίζει τη σημασία του να έχει ο κάθε άνθρωπος ανά τον κόσμο πρόσβαση στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, όποτε και όπου χρειάζεται.

Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, καθολική κάλυψη σημαίνει να έχουν όλη ισότιμη πρόσβαση σε όλο το φάσμα των υπηρεσιών Υγείας, χωρίς να ξοδεύουν περισσότερα από όσα μπορούν.

Η φετινή καμπάνια στοχεύει να βοηθήσει τους ανθρώπους να κατανοήσουν καλύτερα ποια είναι η γενική κάλυψη της υγείας, ποιες υπηρεσίες και τι είδους υποστήριξη θα πρέπει να είναι διαθέσιμες και πού. Οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην εκστρατεία, βοηθώντας τους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων για την υγεία να αναγνωρίσουν τι χρειάζονται οι άνθρωποι, όσον αφορά την περίθαλψη, ιδίως στο επίπεδο της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Με τίτλο «Καθολική Κάλυψη Υγείας: όλοι, παντού» (Universal health coverage: everyone, everywhere) παρουσιάζει επίσης την ευκαιρία στους υπουργούς υγείας και άλλους κυβερνητικούς φορείς λήψης αποφάσεων να δεσμευτούν να αναλάβουν δράση για την αντιμετώπιση των κενών στην καθολική κάλυψη της υγείας στις χώρες τους, καθώς και να υπογραμμίσουν την πρόοδο που έχει ήδη σημειωθεί.

Παγκόσμια Ημέρα Υγείας 2019: Βασικά μηνύματα
Η υγεία είναι ανθρώπινο δικαίωμα. Είναι ώρα η υγεία να τους αφορά όλους.
Γνωρίζουμε ότι είναι εφικτή η καθολική κάλυψη υγείας, οπότε ας το κάνουμε!
Η καθολική πρόσβαση στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας σημαίνει ότι όλοι οι άνθρωποι έχουν πρόσβαση στις ποιοτικές υπηρεσίες υγείας που χρειάζονται, όταν και όπου τις χρειάζονται, χωρίς οικονομικά εμπόδια.
Τουλάχιστον οι μισοί άνθρωποι στον κόσμο δεν λαμβάνουν τις υπηρεσίες υγείας που χρειάζονται.
Περίπου 100 εκατομμύρια άνθρωποι ωθούνται σε ακραίες συνθήκες φτώχειας κάθε χρόνο εξαιτίας των εξαντλητικών εξόδων τους για θέματα υγείας.
Αλλά ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι και πώς μπορούμε να τους βοηθήσουμε; Για να έχουμε καλύτερη εικόνα για το ποιος δεν έχει την περίθαλψη που χρειάζεται, έχουμε ανάγκη από στατιστικά δεδομένα για το φύλο, την ηλικία, το εισόδημα, την τοποθεσία, την εκπαίδευση και άλλους παράγοντες που επηρεάζουν την πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας.
Η υγεία είναι ανθρώπινο δικαίωμα. Όλοι πρέπει να έχουν τις πληροφορίες και τις υπηρεσίες που χρειάζονται για να φροντίζουν για την υγεία τους και την υγεία των οικογενειών τους.
Η ποιοτική και οικονομικά προσιτή Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας είναι η βάση για την καθολική κάλυψη υγείας.

Η μη ασφαλής και χαμηλής ποιότητας φροντίδα υγείας καταστρέφει τη ζωή και κοστίζει τρισεκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο. Πρέπει να κάνουμε περισσότερα για να βελτιώσουμε την ποιότητα και την ασφάλεια των υπηρεσιών υγείας σε παγκόσμιο επίπεδο.