Φόρμα αναζήτησης

Όταν ο Πλάσιντο Ντομίνγκο τραγούδησε «Το Γιασεμί»… (vid)

Ο Πλάσιντο Ντομίνγκο δημοφιλής Ισπανός τενόρος και μαέστρος, γνωστός για την ευέλικτη και ισχυρή φωνή του, που διαθέτει έναν ηχηρό και δραματικό τόνο σε όλο το εύρος της, ανάμεσα στις πολλές ερμηνείες και ρόλους διαχρονικά είναι και η ερμηνεία του κυπριακού παραδοσιακού τραγουδιού: “Το γιασεμί”

Ο 78χρονος Ισπανός καλλιτέχνης κατέχει το ασύγκριτο ρεκόρ των 4.000 εμφανίσεων σε μια ηλικία που οι περισσότεροι ομότεχνοί του έχουν αποσυρθεί. Η καριέρα του κρατά έξι δεκαετίες και οι ηχογραφήσεις του ξεπερνούν τις 100. Ο πρώην διευθυντής της Μητροπολιτικής Όπερας της Νέας Υόρκης, Joseph Volpe, αναφερόμενος στον Ντομίνγκο σε ένα εκτενές αφιέρωμα των New York Times, μιλά για έναν γίγαντα στη βιομηχανία του θεάματος, για έναν ασύγκριτο καλλιτέχνη.

“Η φωνή του Ντομίνγκο έχει αλλάξει, η ευφυΐα και η γνώση τον έχουν οδηγήσει από τους ρόλους του τενόρου σε αυτούς του βαρύτονου, απόφαση που πήρε το 2009, ενώ εξακολουθεί να επιλέγει ρόλους που ταιριάζουν στη φωνή του που έχει μεταβληθεί με τα χρόνια, προσθέτοντας διαρκώς νέους ρόλους στο ρεπερτόριό του, δουλεύοντας στο χώρο της μουσικής ακατάπαυστα ως καλλιτεχνικός διευθυντής και μαέστρος.”