Φόρμα αναζήτησης

Ο σωστός τρόπος για να πλένουμε συγκεκριμένα λαχανικά

Το σωστό και καλό πλύσιμο των λαχανικών είναι απαραίτητο για να προφυλάξετε την υγεία σας. Και περισσότερο εκείνα που καταναλώνετε ωμά. Μάλιστα, υπάρχουν συγκεκριμένα λαχανικά που έχουν τον δικό τους τρόπο για να πλυθούν σωστά.

Δείτε οδηγίες ποια είναι αυτά και τις απαραίτητες οδηγίες:

Πράσινα φυλλώδη λαχανικά
Βάλτε τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά σε ένα μπολ με κρύο νερό και λίγο ξύδι για μερικά λεπτά. Στη συνέχεια φροντίστε για το ξέπλυμα τους κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό για να αφαιρέσετε οποιαδήποτε βρωμιά ή μικρόβια που έχουν παγιδευτεί στα φύλλα τους.

Καυτερές πιπεριές
Αυτό που πρέπει να προτιμάτε στο πλύσιμο των κόκκινων πιπεριών είναι να φοράτε γάντια καθώς τα φυσικά έλαια της πιπεριάς μπορεί να κάψουν το δέρμα και τα μάτια σας.

Κουνουπίδι και μπρόκολο
Πρόκειται για λαχανικά με πολλές ρωγμές πράγμα που σημαίνει ότι τα μικρόβια μπορούν να κρυφτούν καλά εκεί. Είναι καλύτερο λοιπόν να τα μουλιάζετε πρώτα για λίγη ώρα μέσα στο νερό πριν τα ξεβγάλετε κάτω από άφθονο τρεχούμενο νερό.

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν.