Φόρμα αναζήτησης

Ο Salt Bae ξαναχτυπά: Σερβίρει μπριζόλα 24 καρατίων

Ο Salt Bae είναι ένας διάσημος Τούρκος χασάπη – που έγινε σεφ- έχει ανοίξει εστιατόρια σε όλο τον κόσμο σχεδόν και έχει σερβίρει μερικά από τα πιο γνωστά ονόματα, όπως ο πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο και ο Ντέιβιντ Μπέκαμ ενώ έγινε διάσημος για τον περίεργο τρόπο με τον οποίο αλατίζει το κρέας.

Τώρα, στο εστιατόριό του Nusr-et στο Ντουμπάι – μια χώρα που η υπερβολή αποτελεί στοιχείο της καθημερινότητας – προσφέρει στους επισκέπτες του επίχρυσες μπριζόλες έναντι 300 ευρώ.

Η μπριζόλα με φύλλο χρυσού 24 καρατίων του Salt Bae
Και, σύμφωνα με μια πηγή της Daily Mail «ήταν η καλύτερη μπριζόλα του κόσμου» χωρίς να μπορεί ωστόσο, να δικαιολογήσει αν ευθύνονται τα φύλλα χρυσού γι’ αυτό.

Σίγουρα πάντως, η «λαμπερή» μπριζόλα ήταν αυτή που κέρδισε τις εντυπώσεις και «προσέλκυσε την προσοχή των πελατών».

Ο επισκέπτης του εστιατορίου, που θέλει να μείνει ανώνυμος, εξήγησε ότι ενώ η συγκεκριμένη μπριζόλα μπορεί να ήταν ακριβή, ωστόσο άξιζε πολλά. Και όπως εξήγησε: «Το κρέας μαγειρεύεται και κόβεται στο τραπέζι σου μπροστά στα μάτια σου με ένας σχεδόν καλλιτεχνικό τρόπο από τον σεφ. «Ξεκινά με ένα μεγάλο κομμάτι που μοιάζει σαν ράβδος χρυσού και η «παράσταση» τελειώνει με τον σεφ να ρίχνει το αλάτι με τον χαρακτηριστικό του τρόπο και να καρφώνει το μαχαίρι στο τραπέζι.

«Ήταν πολύ διασκεδαστικό και το φαγητό ήταν εκπληκτικό. Πολύ ακριβό και πολύ ‘Ντουμπάι’ επίσης. Ήταν μια μοναδική εμπειρία αλλά δεν θα την επαναλάμβανα στο άμεσο μέλλον».

Η πανάκριβη μπριζόλα, παρεμπιπτόντως καλύπτεται από ένα φύλλο χρυσού 24 καρατίων, το οποίο μπορεί να το φάει κανείς, καθώς ο καθαρός χρυσός είναι χημικά αδρανής. Αυτό σημαίνει ότι το πολύτιμο μέταλλο περνά μέσω του πεπτικού συστήματος χωρίς να απορροφάται από το σώμα.