Φόρμα αναζήτησης

Μπιφτέκια σολομού, με ρύζι και λαχανικά

Ενα υγιεινό πιάτο, πιο ελαφρύ από τις κροκέτες ψαριού. Μπιφτέκια σολομού, που είναι νόστιμα και διαιτητικά και περιέχουν τα ωφέλιμα για την υγεία ωμέγα-3 λιπαρά οξέα.

YΛΙΚΑ
4 φιλέτα σολομού κομμένα σε χοντρά κομμάτια

2 κουταλιές της σούπας πολτός από κόκκινο κάρυ

Μία μικρή ρίζα τζίντζερ τριμμένη

1 κουταλάκι του γλυκού σάλτσα σόγιας

κόλιανδρο ψιλοκομμένο

1 κουταλάκι του γλυκού φυτικό λάδι

4 φέτες λεμονιού για το σερβίρισμα

4 κούπες άσπρο ρύζι για γαρνίρισμα

Για τη σαλάτα

2 καρότα

2 αγγούρια κομμένα στη μέση

2 κουταλιές της σούπας ξίδι από λευκό κρασί

1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το σολομό σε ένα μπλέντερ μαζί με το κάρυ, τον ψιλοκομμένο κόλιανδρο, το τζίντζερ και τη σόγια. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν κιμάς. Πλάθουμε από το μείγμα 4 μπιφτέκια.

Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, ψήνουμε τα μπιφτέκια για περίπου 4-5 λεπτά στην κάθε πλευρά και τα γυρίζουμε μέχρι να γίνουν τραγανά και να ψηθούν καλά.

Παράλληλα, με έναν περιστρεφόμενο αποφλοιωτή κόβουμε σε λωρίδες τα καρότα και τα αγγούρια και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Τα ανακατεύουμε με το ξίδι και τη ζάχαρη, μέχρις ότου να διαλυθεί η ζάχαρη και στη συνέχεια τοποθετούμε και τα φύλλα κόλιανδρου.

Χωρίζουμε τη σαλάτα σε 4 μέρη και σερβίρουμε με το μπιφτέκι και το ρύζι.

intaste.gr

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν.