Υλικά
1 ρολό σφολιάτας
2 μήλα (κόκκινα)
100 γρ. μαρμελάδα (βερίκοκο ή ροδάκινο)
1 αυγό (κρόκος)
1 κουταλιά της σούπας γάλα (ή νερό)
κανέλα
ζάχαρη άχνη, προαιρετικά
Εκτέλεση
Πλένουμε και κόβουμε τα μήλα με τη φλούδα σε φέτες πάχους 3 mm. Ανοίγουμε τη σφολιάτα και την κόβουμε σε 6 ορθογώνια. Στη συνέχεια, τα βάζουμε σε ένα ταψί και στο κέντρο τοποθετούμε τη μαρμελάδα.
Ακολούθως, προσθέτουμε τις φέτες μήλου, λίγη ακόμα μαρμελάδα και πασπαλίζουμε με κανέλα. Σε ένα μπολ χτυπάμε τον κρόκο αυγού με το γάλα και αλείφουμε τις σφολιάτες.
Ψήνουμε στον φούρνο στους 180 ° C για 10 λεπτά. Όταν πάρουν χρώμα, τις βγάζουμε από τον φούρνο και προσθέτουμε λίγη μαρμελάδα όσο είναι ακόμη ζεστές, και τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.