Φόρμα αναζήτησης

Ο ηθοποιός Anthony Daniels απο το Star Wars στο Cyprus Comic Con 2019!

Το Cyprus Comic Con ανακοίνωσε χθες αργά το απόγευμα τον Headliner Special Guest για την φετινή διοργάνωση στις 20 και 21 Απριλίου στον χώρο της Κρατικής Έκθεσης στη Λευκωσία.

Είναι ο ηθοποιός Anthony Daniels γνωστός στους fans των ταινιών STAR WARS που υποδύεται τον C-3PO και στις 9 ταινίες που κυκλοφόρησαν. Το ανδροειδές ρομπότ που γκρινιάζει και συμβάλει σημαντικά στην εξέλιξη της πλοκής κάθε ταινίας!


Κάτι που δεν ξέρουν οι πιο πολλοί ειναι ότι ως C-3PO, ήταν ο πρώτος που μίλησε στην πρώτη ταινία του Τζορτζ Λούκας, «Μία Νέα Ελπίδα», το 1977,   που αργότερα ορίστηκε ως τέταρτο επεισόδιο.  Και ήταν αυτός που έκλεισε την τελευταία ταινία του «Πολέμου των Αστρων» που ορίστηκε ως τρίτο επεισόδιο, την «Εκδίκηση των Σμιθ» που κυκλοφόρησε το 2005.

Δεν ήταν όμως όλα εύκολα για τον ηθοποιό αφού το να φοράς μια τέτοια μεταλική στολή, ειναι δύσκολο για το άτομο που βρίσκεται απο μέσα.

From IMDB: Anthony Daniels, Matthew Denton, Joshua Lee, Brian Herring, Dave Chapman, and Lee Towersey in Star Wars: Episode VIII - The Last Jedi (2017

Από την αρχική κιόλας πραγματική γνωριμία, την ημέρα που φόρεσε για πρώτη φορά τη δεκατεσσάρων κιλών στολή, ήταν εμφανές ότι δεν θα ήταν μία εύκολη σχέση. Θα ήταν επώδυνη.  «Ήταν ένας εφιάλτης, είχα γρατζουνιές σχεδόν παντού», δηλώνει ο ίδιος στο Vulture.com. Η στολή του ήταν φτιαγμένη, από πλαστικό και υαλονήματα, με τέτοιο τρόπο που περιόριζε ασφυκτικά τις κινήσεις του, ενώ η διαδικασία της τοποθέτησης ή αφαίρεσης της στολής –πάντα με εξωτερική βοήθεια- κρατούσε δύο ώρες. Χρειάζονταν μόνο 30 λεπτά για το κεφάλι! Συχνά, η εξωτερική βοήθεια, δηλαδή οι υπόλοιποι ηθοποιοί και τα μέλη της παραγωγής, έκαναν διάλειμμα για φαγητό και άφηναν τον Ντάνιελς σχεδόν ακινητοποιημένο μέσα στη στολή του.

Ο ίδιος, βέβαια, είχε αφοσιωθεί πλήρως στο ρόλο του, δεν σταματούσε να προβάρει τις σκηνές στο σπίτι του. Αλλά μέσα στη στολή αισθανόταν «κάτι ανάμεσα σε ανάπηρος και μωρό», και «δεν απέδιδε όπως θα ήθελε», όπως είχε δηλώσει στο περιοδικό People, τον Αύγουστο του 1983, τρεις μήνες μετά την κυκλοφορία του έκτου επεισοδίου «Επιστροφή των Τζεντάι». Μια φορά ήταν τόσο απεγνωσμένος λόγω των περιορισμών που του επέβαλε η στολή, που ακρωτηρίασε ένα μέρος της στο χέρι ώστε να αναγκαστούν να του φτιάξουν ένα που ταίριαζε καλύτερα.

Για το έκτο επεισόδιο, την τρίτη δηλαδή ταινία, (1983), του έφτιαξαν μια πιο προηγμένη στολή, αξίας περίπου 270.000 ευρώ, φτιαγμένη από πιο ελαφριά πλαστικά, υαλονήματα και αλουμίνιο αλλά, και πάλι, «είχε μεγάλη απέχθεια προς τη στολή και τον χαρακτήρα», όπως δήλωσε στον Guardian. Τότε γιατί συνέχισε; «Είχα αρχίσει να αγαπώ τον C-3PO και δεν μπορούσα απλώς να τον εγκαταλείψω, αισθανόμουν υπεύθυνος γι’ αυτόν», απαντά στον δημοσιογράφο.

Πηγή για τις έξτρα πληροφορίες : Protagon.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ