Φόρμα αναζήτησης

Μακαρονάδα με φιλέτα αντζούγιας και ελιές

ΥΛΙΚΑ

1 πακέτο σπαγγέτι
500γρ. σάλτσα ντομάτας
3 κ.σ. κάπαρη
1 ματσάκι μαϊντανό
25γρ. αντζούγιες φιλέτο σε λάδι (8-10 φιλέτα)
100γρ. ελιές καλαμών σε ροδέλες
1 πιπεριά  προαιρετικά
2 σκελίδες σκόρδο
1 κ.γ. τσίλι αποξηραμένο
4 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεπλένουμε την κάπαρη από το αλάτι με τρεχούμενο νερό και τη στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό να βράσει για να ετοιμάσουμε τα σπαγγέτι. Όταν το νερό πάρει βράση, προσθέτουμε αλάτι.

Εν τω μεταξύ, σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο και το μπούκοβο. Προσθέτουμε τα φιλέτα αντζούγιας, την πιπεριά (αν χρησιμοποιούμε) και την μισή κάπαρη. Τσιγαρίζουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 5 λεπτά ανακατεύοντας συχνά, ώστε να λιώσουν τα φιλέτα αντζούγιας και να βγάλουν όλα τα αρώματα.

Προσθέτουμε τις ντομάτες, ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά. Σε αυτό το σημείο βάζουμε και τα σπαγγέτι να βράσουν.

Όταν η σάλτσα είναι έτοιμη, αφαιρούμε το σκόρδο και προσθέτουμε τις ελιές, τον μαϊντανό και την υπόλοιπη κάπαρη. Προσθέτουμε στο τηγάνι τα σπαγγέτι και δίνουμε μια βράση.

Σερβίρουμε αμέσως.

cook.gr

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν.