Υλικά:
500 γρ. φοινίκια χωρίς κουκούτσι
200 γρ. φουντούκια
3 κ.σ. έλαιο καρύδας
4 κ.σ. σκόνη κακάο
3 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου (maple syrup)
ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Βάζουμε τους ξηρούς καρπούς στο μπλέντερ. Χτυπάμε για 1 λεπτό, μέχρι να θρυματιστούν τα φουντούκια. Στη συνέχεια, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα συστατικά, εκτός από τη ζάχαρη.
Χτυπάμε για 3-4 λεπτά μέχρι να σχηματιστεί μια ωραία, μαλακή ζύμη. Πλάθουμε τον κορμό σοκολάτας με το μείγμα χρησιμοποιώντας τα χέρια μας. Τέλος, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη, αν προτιμάμε. Βάζουμε τον κορμό στο ψυγείο και τον απολαμβάνουμε με τον καφέ μας.