Φόρμα αναζήτησης

Η ιστορία πρώην πληροφοριοδότριας των Wikileaks στη μικρή οθόνη

Η ιστορία της Τσέλσι Μάνινγκ (Chelsea Manning) της διεμφυλικής, πρώην πληροφοριοδότριας του WikiLeaks, μεταφέρεται στην τηλεόραση με το νέο ντοκιμαντέρ του Showtime με τίτλο XY Chelsea.
Στο πρώτο τρέιλερ του ντοκιμαντέρ που κυκλοφόρησε πρόσφατα παίρνουμε μία πρώτη γεύση από την συναρπαστική ιστορία της Τσέλσι Μάνινγκ.
Η ταυτότητα της Τσέλσι Μάνινγκ
Η Τσέλσι Μάνινγκ βρίσκεται σήμερα στη φυλακή επειδή αρνήθηκε να καταθέσει ενώπιον επιτροπής ενόρκων που διερευνά την υπόθεση WikiLeaks.
Στην πρώην αναλύτρια των υπηρεσιών πληροφοριών είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης 35 ετών, έμεινε επτά χρόνια στη φυλακή για δημοσίευση κυβερνητικών εγγράφων και αφέθηκε ελεύθερη, όταν ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα της έδωσε χάρη.
Το ντοκιμαντέρ XY Chelsea, τα γυρίσματα του οποίου διήρκεσαν δύο χρόνια, περιλαμβάνει αποκλειστικές συνεντεύξεις και παρασκηνιακά στιγμιότυπα με την 29χρονη, πρώην στρατιωτικό που διεκδίκησε πέρσι ανεπιτυχώς μία έδρα στην Αμερικανική Γερουσία.
Σύμφωνα με την επίσημη περίληψη, «η ταινία καταγράφει την κρίσιμη μέρα του Μαΐου, όταν φεύγει από τη φυλακή και την ακολουθεί στο ταξίδι της ανακάλυψης, εξετάζοντας επίσης τη θέση της στη συζήτηση για την εθνική ασφάλεια και στον αγώνα της διεμφυλικής κοινότητας για δικαιώματα και ορατότητα».
Το ντοκιμαντέρ XY Chelsea θα κάνει πρεμιέρα στις 7 Ιουνίου.