Φόρμα αναζήτησης

Φτιάξτε μοσχάρι με μελιτζάνες στην κατσαρόλα

Υλικά
1  κιλό κρέας
1 κρεμμύδι
1 κιλό ντομάτες
1 κ.σ. ξίδι
1 κ.γλ. ζάχαρη
αλάτι
πιπέρι
Μισή κούπα μαϊντανό
2 κιλά μελιτζάνες


Εκτέλεση 
Αρχικά, πλένουμε και καθαρίζουμε τις μελιτζάνες.

Τις κόβουμε σε χοντρές ροδέλες και τις ετοιμάζουμε, όπως τις ετοιμάζουμε για τηγάνισμα.

Βάζουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα, επάνω σε δυνατή φωτιά, για να ζεσταθεί.

Στη συνέχεια, ρίχνουμε και σωτάρουμε τα κομμάτια του μοσχαριού, αναποδογυρίζοντάς τα κατά διαστήματα, ώστε να ροδοκοκκινίσουν απ’ όλες τις πλευρές.

Προς το τέλος, ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σωτάρουμε κι αυτό, ώσπου να μαραθεί.

Έπειτα, ρίχνουμε στην κατσαρόλα τις ντομάτες, το ξίδι, τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και σκεπάζουμε την κατσαρόλα.

Σιγοβράζουμε το φαγητό, ώσπου να μαλακώσει καλά το κρέας και να πήξει η σάλτσα. Μετά, προσθέτουμε το μαϊντανό.

Όσο βράζει το μοσχαράκι, τηγανίζουμε τις μελιτζάνες.

Όταν το μοσχάρι μας είναι εντελώς έτοιμο με την απαραίτητη σάλτσα του, ρίχνουμε τις μελιτζάνες μέσα σ’ αυτό.

Ανακατεύουμε ελαφρά κι αφήνουμε το φαγητό να σταθεί για 10 λεπτά επάνω σε χαμηλή φωτιά, πριν το σερβίρουμε.

cook.gr

 

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν.