POWERED BY

Φόρμα αναζήτησης

Φτιάξτε κολοκυθόσουπα βελουτέ, με πορτοκάλι



1 κιλό κόκκινη κολοκύθα

1 πράσο

2 πατάτες

αλατοπίπερο

χυμό από μισό πορτοκάλι

1/2 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί

3/4 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο

Εκτέλεση
1. Πλύνετε καλά τα λαχανικά, κόψτε τα σε μεγάλους κύβους και σοτάρετε τα σε μια κουταλιά από το ελαιόλαδο.

2. Σβήστε με το κρασί, προσθέστε το ζωμό, το χυμό πορτοκαλιού, αλάτι και πιπέρι. Αφήστε τη να πάρει ένα βρασμό, χαμηλώστε τη φωτιά, κεπάστε την κατσαρόλα και αφήστε τη σούπα να σιγοβράσει για περίπου 40-50 λεπτά.

3. Σε ένα μπλέντερ, λιώστε τα λαχανικά και προσθέστε το υπόλοιπό λάδι. Αφού πάρει μια βράση είναι έτοιμη για σερβίρισμα. Μπορείτε να βάλετε στο κέντρο του πιάτου μια κουταλιά γιαούρτι ή μια κουταλιά κρέμα γάλακτος.

 

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν.