Φόρμα αναζήτησης

Φτιάξτε crème patisserie με φρούτα

Υλικά

470 γρ. γάλα πλήρες

200 γρ. κρέμα γάλακτος

110 γρ. ζάχαρη

55 γρ. κορν φλαουρ

1 αυγό

4 κρόκοι αυγών

2 βανίλιες

ζάχαρη άχνη για γαρνίρισμα

φράουλες και blackberries

βαζάκια για σερβίρισμα

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε την κρέμα με το γάλα.

Παράλληλα, σε ένα μπολ ανακατεύουμε την ζάχαρη με το κορν φλαουρ, τις βανίλιες, το αυγό και τους κρόκους. Όταν ζεσταθεί το μείγμα γάλατος ρίχνουμε το 1/3 στο μπολ με την ζάχαρη και τα αυγά και ανακατεύουμε γρήγορα.

Στη συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα του μπολ στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο γάλα και ανακατεύουμε με αυγοδάρτη μέχρι να γίνει κρέμα. Όταν είναι έτοιμο, το καλύπτουμε με σελοφάν σε όλη την επιφάνεια της κρέμας και το αφήνουμε να κρυώσει για μια ώρα στο ψυγείο.

Όταν κρυώσει, το χτυπάμε στο μίξερ για 2 λεπτά μέχρι να αφρατέψει. Το σερβίρουμε σε ατομικά βαζάκια και προσθέτουμε τα φρούτα της επιλογής μας. Τέλος, πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

 

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν.