Φόρμα αναζήτησης

Φουσίλι με φακές και αρωματικά

Υλικά:
1 φλιτζάνι φουσίλι (ή άλλα ζυμαρικά της επιλογής σας)
300 γρ. κιμά
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι βρασμένες φακές
2 καρότα κομμένα
φρέσκο κόλιανδρο
1/2 κουταλάκι βασιλικό ξερό
αλάτι – πιπέρι
ελαιόλαδο
σάλτσα ντομάτας

Εκτέλεση:

  1. Βράζετε τις φακές σε άφθονο νερό με ελάχιστο αλατάκι και λεμόνι και τις σουρώνετε καλά πριν τις χρησιμοποιήσετε. Μπορείτε να τις έχετε έτοιμες και από προηγούμενη μέρα.
  2. Βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σε μία κατσαρόλα, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι και το καρότο. Μόλις μαραθεί το κρεμμύδι, προσθέτετε τις φακές, τον κιμά, τον κόλιανδρο, τον βασιλικό και αλατοπιπερώνετε. Συνεχίζετε το σοτάρισμα ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να ασπρίσει ο κιμάς.

3. Προσθέτετε τον χυμό ντομάτας και το νερό και αφήνετε να σιγοβράσει, μέχρι να μαλακώσουν τα καρότα. Αν χρειαστεί, προσθέτετε λίγο παραπάνω νερό.

4. Σερβίρετε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα του κιμά και τυριά.

*μπορείτε να φτιάξετε νηστίσιμη τη συνταγή αφαιρώντας τον κιμά και προσθέτοντας κιμά σόγιας ή χταπόδι.

*ωραία επίσης παραλλαγή είναι να προσθέσετε και μπρόκολο

Καλή επιτυχία
Η συνταγή ανήκει στην κ. Ειρήνη Βασιλείου

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ