Φόρμα αναζήτησης

Φιλέτα κοτόπουλου με σάλτσα μουστάρδας και μέλι

Υλικά 
Για το κοτόπουλο

4 φιλέτα κοτόπουλου

ελαιόλαδο

1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα

1 κουταλιά της σούπας λεμόνι

αλάτι – πιπέρι

Για τη σάλτσα 

2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα

2 κουταλιές της σούπας μέλι

1 κουταλιά του γλυκού μαγιονέζα

1 κουταλιά του γλυκού χυμό λεμονιού

1 κουταλιά της σούπας  ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στο γκριλ στους 180 βαθμούς. Λαδώνουμε ελαφρώς τη σχάρα του φούρνου. Αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο, μουστάρδα, λεμόνι τα φιλέτα κοτόπουλου και από τις δύο πλευρές, τα αλατοπιπερώνουμε καλά, τα ακουμπάμε στη σχάρα και την τοποθετούμε σε ένα από τα ψηλά ράφια του φούρνου.
  2. Στη βάση του φούρνου τοποθετούμε ένα ταψί, για να μαζέψει τυχόν υγρά από το ψήσιμο.
  3. Ψήνουμε τα φιλέτα κοτόπουλου και στις δυο πλευρές. Για να δούμε αν είναι έτοιμα, κόβουμε ένα και να ελέγξουμε αν έχει ασπρίσει καλά ως το κέντρο του. Ανάλογα συνεχίζουμε το ψήσιμο για λίγα λεπτά ακόμα.
  4. Για τη σάλτσα μουστάρδας με μέλι, ανακατεύουμε όλα τα υλικά και αφήνουμε το μπολ στο ψυγείο για να δέσει η σάλτσα.
  5. Σερβίρουμε το κοτόπουλο περιχύνοντάς το με τη σάλτσα και το συνοδεύουμε με ρύζι ή πουρέ πατάτας.
  6. Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε στη συνταγή και λευκά μανιτάρια.
                                 
  7. Η συνταγή ανήκει στην Ελένη Μιχαήλ.
    Καλή επιτυχία!                             

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ