Φόρμα αναζήτησης

Eurovision: Οργή EBU κατά της Μαντόνα -Πώς σχολιάστηκε η εμφάνισή της (vid)

Σκληρή κριτική δέχθηκε η Μαντόνα για την εμφάνισή της στη φετινή Eurovision στο Τελ Αβίβ. Πολλοί χρήστες των social media έκαναν ιδιαίτερα αρνητικά σχόλια για τη φωνή της, ενώ ντόπιοι και διοργανωτές εξοργίστηκαν με την εμφάνιση σημαίας της Παλαιστίνης στη σκηνή.

Οι χρηστές του Twitter κάνουν λόγο για «φάλτσα» στην ερμηνεία της, ενώ σειρά είχαν τα δημοσιεύματα ξένων εφημερίδων.  «Με τόσα μπότοξ, οι φωνητικές χορδές έχουν φτάσει στην πλάτη», «Αντί να ανεβάσει η Μαντόνα το επίπεδο της Eurovision, κατέβασε το δικό της», ήταν μερικά μόνο από τα τιτιβίσματα.

Η γερμανική «Welt» έκανε, επίσης, σκληρή κριτική στη βασίλισσα της ποπ μουσικής, με το άρθρο της να κλείνει με την εξής φράση: «Ήταν το βράδυ που η Γερμανία τραγούδησε καλύτερα από την Μαντόνα». Ο συντάκτης, μάλιστα, αναρωτιέται στο ίδιο άρθρο, αν η Μαντόνα ξέχασε να τραγουδάει ή τραγουδούσε έτσι πάντα

Η Μαντόνα τραγούδησε αρχικά το «Like a Prayer» συνοδευόμενη από μια χορωδία και στη συνέχεια ερμήνευσε το καινούριο της τραγούδι «Future». Αν και οι περισσότεροι σχολίασαν αρνητικά τις επιδόσεις της και την απόφασή της να εμφανιστεί σε μια χώρα που ρημάζεται από το Παλαιστινιακό ζήτημα, η στιγμή που σίγουρα έκανε πολλούς να αναθεωρήσουν και θα μείνει στην Ιστορία είναι το ότι κατάφερε να εμφανίσει στη σκηνή τη σημαία της.

Στις πλάτες των δύο χορευτών που ήταν αγκαλιασμένοι, υπήρχαν δύο σημαίες: του Ισραήλ και της Παλαιστίνης. Στα διεθνή μέσα αναφέρεται πως οι διοργανωτές εξοργίστηκαν, καθώς στις πρόβες αυτές οι δύο σημαίες δεν υπήρχαν.

Παραμένει μάλιστα μυστήριο πώς κατάφερε να “περάσει” τις σημαίες στη σκηνή. «Η Εurovision δεν είναι εκδήλωση πολιτικού περιεχόμενου και η Μαντόνα το γνώριζε αυτό» αναφέρεται χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Ραδιοτηλεοπτικής Ένωσης στο Twitter.

Κατά τη διάρκεια της ανακοίνωσης της βαθμολογίας και η αποστολή της Ισλανδίας με τη σειρά της σήκωσε σημαίες της Παλαιστίνης. Και αυτή η κίνηση προκάλεσε την αντίδραση της EBU.