Φόρμα αναζήτησης

Επίσκεψη chef από το Derby University στις δυο Τεχνικές Σχολές της Λευκωσίας

Επίσκεψή στην Γ’ Τεχνική Σχολή Λευκωσίας από Chef του πανεπιστημίου του Derby
Ο Chef και Lecturer Phil Hard, απο το Derby University – Buxton Campus επισκέφτηκε την Τετάρτη 6 Μαρτίου, την Γ Τεχνική Σχολή Λευκωσίας όπου πέρασε ολόκληρο το πρωινό με μαθητές του τμήματος μαγειρικής-τραπεζοκόμας. Ο Chef Hard έδειξε στους μαθητές πως να φτιάχνουν προφιτερόλ και μετά οι μαθητές κάτω από την επίβλεψη του έφτιαξαν τα δικά τους. Ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία για τους μαθητές, οι οποίοι συμμετείχαν με πολλή ενδιαφέρον.

Η επίσκεψη ήταν μέσα στα πλαίσια συνεργασίας της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Γονέων Μέσης και Τεχνικής Εκπαιδευτής Λευκωσίας και του εκπαιδευτικού οργανισμού Global Education για την προσφορά βιωματικών εργαστηρίων και διαλέξεων σε γονείς και μαθητές για την καλύτερη ενημέρωση τους για κλάδους σπουδών σε πανεπιστήμια του εξωτερικού.

Ευχαριστίες στην διεύθυνση του σχολείου, στην Ομοσπονδία Συνδέσμων Γονέων Μέσης και Τεχνικής Εκπαίδευσης Λευκωσίας και ειδικότερα στον Κώστα Ελευθερίου και τέλος ιδιαίτερες ευχαριστίες στον καθηγητή Κωνσταντίνο Πετεβίνο.για την ζεστή φιλοξενία.

Chef του πανεπιστήμιο του Derby μαζί με μαθητές της Α’ Τεχνική Σχολή Λευκωσίας
Πραγματοποιήθηκε επίσκεψή από ομάδα του πανεπιστημίου του Derby University στην Α Τεχνική Σχολή Λευκωσία, την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019. Σκοπός της επίσκεψής η διεξαγωγή βιωματικού εργαστηρίου σε μαθητές του τμήματος μαγειρικής-τραπεζοκόμας από τον Chef και Lecturer Phil Hard. Ο Chef Hard έδειξε στους μαθητές πως να φτιάχνουν αγγλικό ψωμί και scones και μετά οι μαθητές κάτω από την επίβλεψη του έφτιαξαν τα δικά τους.

Σλοπός της επίσκεψης ήταν να έρθουν οι μαθητές με σε επαφή νέους τρόπους παρασκευής ψωμιού και η γνωριμία τους με άτομα από το εξωτερικό εξειδικευμένα στον κλάδο τους. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία επίσης να μάθουν τα προγράμματα σπουδών που προσφέρει το πανεπιστήμιο στον κλάδο των γαστρονομικών τεχνών.

Η επίσκεψη ήταν μέσα στα πλαίσια συνεργασίας  της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Γονέων Μέσης και Τεχνικής Εκπαιδευτής Λευκωσίας και του εκπαιδευτικού οργανισμού Global Education για ενημέρωση γονέων και μαθητών για κλάδους σπουδών και πανεπιστημίων του εξωτερικού.

Ευχαριστίες στην διεύθυνση του σχολείου, ειδικότερα στον βοηθό διευθυντή των Ξενοδοχειακών κ. Γιαννάκη Παπαγεωργίου, στην Ομοσπονδία Συνδέσμων Γονέων Μέσης και Τεχνικής Εκπαίδευσης Λευκωσίας και τέλος ιδιαίτερες ευχαριστίες στους καθηγητές Ανδρέα Ιονά και Πάμπο Αντωνίου για την όμορφη και ζεστή φιλοξενία.