Φόρμα αναζήτησης

Banana bread: Aφράτο και αρωματικό ψωμί

ΥΛΙΚΑ

285 γρ. αλεύρι

1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα

¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

110 γρ. βούτυρο ή 80 ml λάδι

225 γρ. καστανή ή άχνη ζάχαρη

2 αυγά μεσαία

4 ώριμες μπανάνες, λιωμένες

85 ml βουτυρόγαλα ή 4 κουταλιές γιαούρτι με 25 ml γάλα ή 80 ml γάλα με ένα κουταλάκι ξίδι/χυμό λεμονιού

1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας (προαιρετικό)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180C.

Βουτυρώνουμε και στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε μια φόρμα για κέικ.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι με τη σόδα και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ. Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν αφράτα και ελαφριά.

Προσθέτουμε τα αυγά, τις μπανάνες, το γάλα και τη βανίλια στο μείγμα με το βούτυρο και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά. Σιγά σιγά το ρίχνουμε στο μείγμα με το αλεύρι.

Ρίχνουμε το μείγμα του ψωμιού στη φόρμα και ψήνουμε για 75 λεπτά μέχρι να φουσκώσει και να πάρει χρυσο-καφέ χρώμα.

Περνάμε ένα μαχαίρι ή οδοντογλυφίδα κι αν βγει καθαρό, είναι έτοιμο. Αν το παραψήσουμε, θα χάσει την υγρασία του.

Το αφήνουμε για 30 λεπτά να κρυώσει πριν το βγάλουμε από την φόρμα.

taste.gr

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν.