Φόρμα αναζήτησης

Αρίθα Φράνκλιν: Θρίλερ με τρεις χειρόγραφες διαθήκες

Όπως δήλωσε ο δικηγόρος της Αρίθα Φράνκλιν ούτε μια ούτε δυο αλλά τρεις διαθήκες βρέθηκαν στο σπίτι της «βασίλισσας της σόουλ» στο Ντιτρόϊτ, γεγονός που θα εντείνει τις κληρονομικές διαμάχες των παιδιών της.

Η τελευταία από τις τρεις έχει ημερομηνία Μαρτίου του 2014 και φέρεται, σύμφωνα με τον Guardian, να δίνει την περιουσία της «βασίλισσας της σόουλ» στα μέλη της οικογένειάς της. Η διαθήκη αυτή εντοπίστηκε κρυμμένη κάτω από μαξιλάρια, μέσα σε ένα σπιράλ σημειωματάριο. Το χειρόγραφο είναι εξαιρετικά δυσανάγνωστο καθώς στις τέσσερις σελίδες του λείπουν λέξεις και κάποιες φράσεις έχουν γραφτεί στο περιθώριο.

Η τελευταία αυτή έχει γραφτεί το 2014, ενώ οι δυο προηγούμενες που βρέθηκαν σε ένα κλειδωμένο ντουλάπι είχαν γραφτεί το 2010, τη χρονιά που η Φράνκλιν διαγνώστηκε με καρκίνο. Η μεγάλη κυρία της σόουλ κατέληξε τον Αύγουστο του 2018 σε ηλικία 76 ετών.

Η δικαστής Jennifer Callaghan ενέκρινε τον Απρίλιο την πρόσληψη εμπειρογνωμόνων για την αξιολόγηση των περιουσιακών στοιχείων και των προσωπικών αντικειμένων της Φράνκλιν συμπεριλαμβανομένων των αναμνηστικών, των ρούχων από τις συναυλίες της, και ειδών οικιακής χρήσης. συναυλιών και των ειδών οικιακής χρήσης. Η υπηρεσία εσωτερικών εσόδων ελέγχει εδώ και πολλά χρόνια τις φορολογικές δηλώσεις της ενώ έχει υποβάλλει αίτημα να καταβληθούν φόροι άνω των 6 εκατομμυρίων δολαρίων.

Το δικαστήριο του Ντιτρόϊτ θα κρίνει στις 12 Ιουνίου την εγκυρότητα ή μη των χειρόγραφων διαθηκών της βάσει των νόμων στην πολιτεία του Μίσιγκαν. Οι τέσσερις γιοι της Φράνκλιν δεν συμφώνησαν για την εγκυρότητά τους με τουλάχιστον δύο εξ αυτών να διαφωνούν.

Η Φράνκλιν πέθανε από καρκίνο στο πάγκρεας τον Αύγουστο στο διαμέρισμά της στο Ντιτρόιτ. Ήταν 76 χρόνων. Η Φράνκλιν δεν ήταν παντρεμένη και άφησε πίσω της τέσσερις γιους: τον Κλάρενς Φράνκλιν, τον Έντουαρντ Φράνκλιν, τον Κέκαλ Φράνκλιν και τον Τέντι Ρίτσαρντ.