Εναλλακτικά μπορούμε να τα ψήσουμε στην σχάρα του φούρνου.
Αυτή την φορά η συνταγή για το πιάτο ημέρας είναι διπλή και είναι αφιερωμένη στην Τσικνοπέμπτη.
Έτσι λοιπόν επιλέγουμε να ψήσουμε στα κάρβουνα παϊδάκια αρνίσια τα οποία έχουμε μαρινάρει με μέλι, πιπερόριζα (τζίντζερ) και πιπέρι καγιέν και αγαπημένα κοντοσούβλια με διαφορετικά είδη κρέατος που όμως κι αυτά τα έχουμε μαρινάρει σε κρασί, ρίγανη και σκόρδο.
Καλή όρεξη.
Παϊδάκια σε μαρινάταΜερίδες: 4
Προετοιμασία: 1 ώρα και 30 λεπτά
Ψήσιμο: 40 λεπτά
Υλικά1 1/2 κιλό παϊδάκια
για την μαρινάτα
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι χυμό λεμονιού
1 κ.γ. πιπερόριζα τριμμένη
1 κ.γ. ρίγανη
1 κ.σ. μέλι
1/2 κ.γ. πιπέρι καγιέν
αλάτι
ΕκτέλεσηΒάζουμε τα υλικά για την μαρινάτα σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε. Στρώνουμε τα παϊδάκια σε ένα ταψί και τα περιχύνουμε με την μαρινάτα. Τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε για 1 1/2 ώρα.
Βγάζουμε τα παϊδάκια από την μαρινάτα, τα στραγγίζουμε και τα ψήνουμε στα κάρβουνα. Τα γυρίζουμε τακτικά, μέχρι να ροδίσουν και να ξεροψηθούν.
Τα σερβίρουμε σε πιατέλα ζεστά.
TipΕναλλακτικά μπορούμε να ψήσουμε τα παϊδάκια στην σχάρα του φούρνου στους 190 βαθμούς για 40 λεπτά.
Αναδημοσίευση από «Μαγειρεύοντας...πασχαλινά», εκδόσεις Φυτράκη σε επιμέλεια συνταγών, Βάσιας Χριστοφόρου.
Κοντοσούβλια
Μερίδες: 6
Προετοιμασία: 2 ώρες και 15 λεπτά
Ψήσιμο: 2 ώρες
Υλικά
1 κιλό μοσχάρι φιλέτο
1/2 κιλό ψαρονέφρι
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 κρεμμύδια χωρισμένα σε φύλλα
2 ντομάτες κομμένες σε ροδέλες
1 φλιτζάνι κρασί κόκκινο
1 κ.σ. ρίγανη
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Σούβλες μεταλλικές μικρές
Εκτέλεση
Πλένουμε και κόβουμε τα κρέατα σε κομμάτια μήκους 6 εκ. Τα βάζουμε σε μια λεκάνη, ρίχνουμε το κρασί, το λάδι, αλάτι, πιπέρι, την ρίγανη, το σκόρδο και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
Παίρνουμε μεταλλικές σούβλες και περνάμε σε αυτές εναλλάξ ένα κομμάτι μοσχάρι, ένα κομμάτι χοιρινό, μια φέτα ντομάτας και δύο φύλλα κρεμμυδιού.
Ψήνουμε τα κοντοσούβλια στα κάρβουνα ή στο γκρίλ του φούρνου, γυρίζοντας τα και αλείφοντας τα με την μαρινάτα, μέχρι να ροδίσουν και να μαλακώσει το κρέας.
Τα σερβίρουμε σε πιατέλα, ζεστά.
Tip
Μπορούμε να φτιάξουμε τα κοντοσούβλια και με άλλα είδη κρέατος, όπως αρνί και κοτόπουλο.
Αναδημοσίευση από «Μαγειρεύοντας...πασχαλινά», εκδόσεις Φυτράκη σε επιμέλεια συνταγών, Βάσιας Χριστοφόρου.
Πηγή: huffingtonpost.gr
Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.